Klang 2

Det norske rytmespillet Klang får en oppfølger

Fullt fokus på musikken, uten plattformelementene fra forgjengeren.

Tinimations, enmannsstudioet til norske Tom-Ivar Arntzen, har avduket en oppfølger til rytmespillet Klang. Klang 2 kommer til PC, PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch, og skal etter planen slippes i løpet av 2020.

Mer rytmefokus

Hold takten.
Tinimations

I Klang 2 må spillere bekjempe haugevis med ondsinnede skapninger, som skyter frem fra alle kanter. Nøkkelen til seier ligger i musikken, der knappetrykk i takt med musikken sender fiendene i senk. Hvordan det hele fungerer kan du se i traileren øverst i artikkelen.

Mens forgjengeren kombinerte rytmespill og plattformsekvenser, har Arntzen denne gangen valgt å fokusere utelukkende på rytmedelen. Dermed slipper spillere å tenke på hopp og sprett, og man kan i stedet leve seg mer inn i den til tider svært hektiske spillmusikken.

En mer strømlinjeformet opplevelse kan være nettopp det Klang-serien trenger. Mens vår anmelder roste originalens audiovisuelle preg opp i skyene, strevde han nemlig med å henge med på den stadig voksende listen over elementer som spillet varter opp med.

– Klang er et rytmespill fullt av gode ideer, og på mange måter er det et spill som helt klart hadde fortjent en bedre skjebne. Audiovisuelt er det nemlig svært lite å klage på, med et herlig, teknovibbete lydspor. [...] Det er først og fremst måten de forskjellige konseptene kommer sammen på, og ikke minst hvordan spillet er i aksjon, som virkelig surner opplevelsen, kommenterte Espen Jansen i 2016.

Det norske teamet bak Manual Samuel lager mer galskap.
Se traileren for kroppspuslespillet Helheim Hassle »

Siste fra forsiden