dab i King of Nordic: 

– Det så rimelig mørkt ut for oss i kvalifiseringen mot Celestial

Jonatan «Ruyter» Ruyter og mikslaget gab fikk en tøff vei mot King of Nordic-sluttspillet.

Ny utfordrer i King of Nordic når Jonatan «Ruyter» Ruyter og dab skal forsøke seg.
Valve

Ny uke og ny King of Nordic. Denne gang uten Datakrigerne som gikk på en smell i kvartfinalen under søndagens kvalifisering.

Vi tok en prat med Jonatan «Ruyter» Ruyter i forkant av fredagens sluttspill. Han har med seg et par kjent King of Nordic-fjes, og trekker frem at svært få har utfordret de tre lagene som har preget King of Nordic-bildet det siste året.

– Datakrigerne har som oftest en god miks med spillere hver uke, og man ser de sjeldent ryke ut såpass tidlig. Nå har de siste sesongene med King of Nordic vært dominert av enten LANVIRU$, Datakrigerne eller En av de lette som nylig vant jackpotten. Det tilsier at konkurransen har vært litt for svak fra Norge sin side. Selvfølgelig kan det hende de røk på en uheldig smell, men los apekattos stilte med en solid lagoppstilling med blant annet Fjord og Fjell Sunnkost-legende «Bina0» i spissen, forteller Ruyter.

Se King of Nordic-sluttspillet fredag fra klokken 19:05 »

LES OGSÅ: – Jeg gjorde tabben å vente på at et bedre lag skulle kontakte meg

Liker utviklingen

DISSE SPILLER FOR DAB

Vis mer

Sivert «SIV» Bollerud
Mathias «mathio» Nornes
Igor «MACKO» Mackovic
Granit «Grante» Grajcevci
Jonatan «Ruyter» Ruyter

Selv gikk de hele veien og slo overmakten til Datakrigerne i finalen. I kampen før møtte de det etablerte 1. divisjonlaget Celestial. Der så det lenge mørkt ut i følge Ruyter.

– Det så rimelig mørkt ut for oss mot blant annet Celestial. Selv om de ikke var helt Astralis på Nuke, merket vi at de hadde en lagkjemi på et helt annet nivå. I tillegg ropte «SIV» og «MACKO» banneord om munnen på hverandre hele første halvdel. Vi så Recess slå ut Celestial uken før, og vi som en miks følte oss litt mer selvsikre grunnet det. Tror ingen av oss så seieren komme etter «mathio» bommet et skudd på «Shero» som stod stille og desarmerte bomben. Men oppmuntrende ord fra Sivert fikk alle til å gire opp et hakk.

Ruyter tror det er nettopp «SIV» som er det neste i fredagens lagoppstilling som tar steget inn i Telenorligaens øverste divisjon.

– Med tanke på at «MACKO» allerede spiller for Gamefraym, vil jeg gjette på at «SIV» er den neste til å ta steget. Han har veldig bra spillforståelse og treffsikkerhet, men kan ofte bli dempet litt av egoet og sinnet hans. Hvis han forbedrer seg på sistnevnte og blir en bedre lagspiller, tror jeg fort han kan bli en av Norges beste.

I løpet av de siste ukene har en rekke sportsklubber slengt seg på e-sportbølgen. Strømsgodset satser på FIFA med Apeks, Momentum er i et samarbeid med Stabæk mens Riddle og Sarpsborg nylig ble enige om en samarbeidsavtale.

– Jeg syntes det er spennende at interessen for norsk e-sport har økt såpass. Det siste jeg fant sykt kult personlig, var at den videregående skolen jeg gikk på nå har fått en e-sportlinje. E-sport har utviklet seg noe drastisk de siste fem årene alene, både populariteten og pengemessig. Med organisasjoner som for eksempel Nordavind, kan jeg fint se for meg den norske Counter-Strike-scenen blomstre til verdenstoppen.

Ruyter synes også at Counter-Strike beveges seg i riktig retning etter at økonomien fikk en overhaling i oppdateringen natt til torsdag.

Les også
Oslo Lions gjenoppstår

– Nattens oppdatering var en av de bedre jeg har sett på lenge. M4A1-S har fått en bra og velfortjent oppgradering, men jeg mener selv at AUGen kunne trengt en litt større degardering enn bare 150$. Jeg syntes egentlig den beste delen er den shotgun-relaterte. Dette åpner for en annen type spillestil, spesielt på «eco/force»-runder. Slik jeg har forstått det, blir det nå vanskeligere å fullstendig tilbakestille et lag økonomisk, dersom de har tapt mange runder på rad. Jeg vet ikke helt hva jeg syntes om dette ennå, ettersom at å tape runder burde medføre litt strengere straff som det tidligere har vært, avslutter Ruyter.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4700 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 28 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 15. mars.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden