Det taktiske rollespillet Blackguards får oppfølger

De gamle heltene har blitt feite og slappe.

Daedalic

Det taktiske rollespillet Blackguards fikk god kritikk her på Gamer.no da det ble lansert i januar. Tidlig neste år får spillet en oppfølger.

Blackguards 2 vil følge i forgjengerens fotspor, og byr på massevis av turbaserte kampsituasjoner i fantasiverdenen fra rollespilluniverset The Dark Eye.

Tiden har tært på heltene

Handlingen finner sted noen år etter originalspillet, og følger tre av originalens antihelter: dvergen Naurim, magikeren Zubaran og krigeren Takate. Men ting har ikke gått helt glatt for dem siden sist.

Naurim utnyttet berømmelsen sin til å bli rik på tvilsomme forretninger, og nå er han overvektig. Zubaran ble fanget av sin tidligere slaveeier, og har fått selvtilliten sin knust. Takate har blitt lei av tilværelsen, da han ikke tror det er noen verdige utfordringer igjen.

Nå forenes de imidlertid igjen av Cassia, som er det nye spillets hovedperson. Hennes mål er rett og slett bare makt, og ser nok potensiale i de tre tidligere heltene til at de kan hjelpe henne å oppnå det hun vil.

Spillet får litt mer dynamikk enn forgjengeren. Underveis i spillet vil nemlig Cassia legge under seg en rekke landområder, som så må forsvares mot andre fraksjoner.

Rollespillsystemene er hentet fra The Dark Eye, men har gjennomgått noen modifiseringer siden sist. Ellers loves vi massevis av nye våpen, rustninger, fiender og gjenstander.

Det vil også få spillmessige forbedringer, slik som bedre muligheter til å benytte seg av skjul og formasjoner.

Om du er sulten på mer Blackguards kan du forresten ta en titt på en nedlastbar ekspansjon for originalen.

Siste fra forsiden