King's Quest-oppfølger med dato

Det var lys i enden av tunnelen

Activision har gitt sin velsignelse til hobbyprosjektet.

I over åtte år har en gruppe entusiaster som kaller seg Phoenix Online Studios jobbet med en uoffisiell oppfølger til den gamle eventyrserien King's Quest. Spillet har fått tittelen The Silver Lining.

Fersk trailer

Det så mørkt ut for prosjektet for noen måneder siden da lisenseier Activision beordret dem til å stoppe utviklingen av spillet, men nå har partene kommet til enighet. Activision har skjenket eller solgt studioet en lisens som lar dem slippe spillet gratis på nettet, og på The Silver Linings ferske hjemmeside meldes det nå at første del kommer 10. juli.

The Silver Lining er nemlig episodebasert, og alle episodene skal utgis i løpet av 2010. Den første av de fem episodene har navnet Episode 1: What is Decreed Must Be, og følger den opprinnelige King's Quest-helten kong Graham på nye eventyr. Barna hans har blitt rammet en en forbannelse, og som gammel eventyrer tar Graham selv på seg ansvaret for å redde dem. Det blir gjensyn med gamle venner og fiender, samt mye nytt å se og gjøre.

Opprinnelig var planen å utvikle ni kapitler, men i skrivende stund er det bare to kapitler som blir fullført. Det er disse to som dekkes av de fem episodene. Den opprinnelige planen var rett og slett for ambisiøs for det lille utviklerstudioet, men det loves at hele historien skal fortelles.

Som de fleste forgjengerne i serien er The Silver Lining et pek-og-klikk-eventyr hvor du vandrer gjennom en fantasiverden, snakker med snodige folk og løser mer eller mindre logiske oppgaver.

Etter arbeidet med The Silver Lining planlegger Phoenix Online Studios å fortsette som kommersielt studio. De jobber visstnok med et nytt prosjekt, men hva det er vet vi ikke.

Siste fra forsiden