Detaljer om ambisiøst rockespill

Game Informer har fått tak i ny informasjon om gitar-, tromme- og syngespillet Rock Band.

Eurogamer har kikket i nyeste utgave av magasinet Game Informer, som røper nye detaljer om Rock Band – Guitar Hero-utviklerens neste store utgivelse. Rock Band tar konseptet til nye høyder, ved at fire spillere kan innta hver sin posisjon i et band bestående av vokalist, hovedgitarist, bassist og trommeslager.

Hver spiller kan utforme sin egen figur, med tilhørende klær. Hvis du spiller alene kan du lage flere utgaver av deg selv – en for hvert instrument. Bevegelsene som figurene gjør på en av de over 40 spillestedene, er basert på bevegelsesopptak gjort med kjendiser som Eric Clapton og Axl Rose. Fender, BOSS og Roland er bekreftede aktører i spillet, og du vil kunne kjøpe nytt utstyr fra disse underveis.

Spillet inneholder en enspillerkampanje for hvert instrument, men det samarbeidsmodusen som er krydderet på biffen. Når man spiller sammen vil gitarnotene plassers til venstre, bassnotene til høyre og perkusjon nederst i midten. Vokalisten må følge med på en rullende tekst øverst i skjermbildet. Syngeteknologien drar kjensel på hver enkelt vokal og konsonant, og ved å bygge opp slike, vil du kunne synge uten stabilisatorer. Ved å imponere kan du låse opp en vokalutgave av «Star Power»-effekten vi kjenner fra Guitar Hero. Mikrofonen vil forøvrig fungere som en tamburin når det er noen andre sin tur til å føre en solo.

I følge Eurogamer vil trommeslageren slå med ekte trommestikker, på fire fargede puter. Stortromma styres av en pedal som er knyttet opp mot resten av utstyret. Også trommisen kan fylle opp stjernekraftmåleren ved å spille godt over tid, og aller helst motta saftige bonuser.

Hovedgitaren og bassgitaren får ti knapper hver, altså fem mer enn de gamle Guitar Hero-kontrollerne. Halvparten er plassert langt opp på halsen, mens resten er lagt tettere mot gitarmagen for spesielle situasjoner. I tillegg har man et utvalg lydeffekter, og selvsagt vibrasjonsarmen som drar ut lyden på lange noter og gir gode spillere ekstrapoeng.

Hvis ett medlem i bandet faller ut, vil man kunne komme tilbake så snart et annet medlem tar i bruk sin «Star Power». Dere vil kunne spille samtidig i en frimodus hvis dere gjennomfører en hel sang sammen. Det nevnes også at man kan ta bandet sitt på nett, og at det skal være svært enkelt å finne bandmedlemmer. Men konkret hvordan denne nettdelen fungerer får man ingen detaljer om.

Game Informer-artikkelen gir ingen informasjon om prisen på verken spillet eller utstyret, eller om noe av utstyret kan eller må kjøpes separat. Det gjøres imidertid klart at du kan bruke Xbox 360-gitaren i spillet, men da vil du naturlig nok ikke få brukt funksjonene til de fem nye knappene. Utstyret du har for Xbox 360-versjonen av Rock Band kan ikke brukes i PlayStation 3-utgaven, eller omvendt. Det vil være støtte for å bruke hvilken som helst USB-mikrofon.

Hittil er det bekreftet fire sanger for Rock Band:

  • Weezer - Say It Ain't So
  • Black Sabbath - Paranoid
  • The Who - Won't Get Fooled Again
  • Nirvana - In Bloom

Rock Band er ventet i salg i løpet av årets fjerde kvartal.

Siste fra forsiden