Detaljer om FIFA 08

FIFA 08 er smartere, mer autentisk og mer tilfeldig enn tidligere. Dessuten kan du utvikle din egen fotballspiller.

Til høsten er det på ny klart for et rykende ferskt FIFA på Xbox 360 og PlayStation 3, og denne gangen mangler det ikke på nye funksjoner og nytt innhold. Electronic Arts har satt seg som mål å skape en fotballopplevelse som virkelig fanger sportens kompleksitet, finesse og skjønnhet.

Wayne Rooney i aksjon på Old Trafford i FIFA 08.

– I år vil FIFA ta sitt andre steg inn i den neste generasjonen. I fjor introduserte vi en ny spillmotor og utrolig ballfysikk. I år presenterer vi en helt ny måte å spille på, nye moduser og følelsen av fotballfinesse, sier Andrew Wilson, produsent på FIFA 08, i en pressemelding.

For oss som spilte Player Manager i gode, gamle dager, er nok modusen Be A Pro ekstra spennende. Her styrer du ikke hele laget under kamper, men én enkelt spiller. Du møter mange av de samme utfordringene som en ekte profesjonell fotballspiller gjør, og du må hele tiden strebe etter å bli bedre. Du blir utfordret til å mestre disipliner som posisjonering, takling, lesing av spillet og pasningsspill.

– Be A Pro tvinger deg til å tenke og reagere som en profesjonell spiller. Du vil oppleve hele spekteret av inntrykk som spillere går igjennom i løpet av en kamp. Dette, sammen med våre andre forbedringer i spillbarheten, vil levere på vårt løfte om et autentisk fotballspill, sier Wilson.

Smartere

FIFA 08 skal også ha et helt nytt system for kunstig intelligens. En ny 35-punkters «avgjørelsesmotor» gjør spillere i stand til å vurdere og reagere i sanntid. Spillere skal også ha en større forståelse for sine omgivelser, og dermed øker muligheten for at vi får se intelligente avgjørelser fra datastyrte spillere

Lyons Florent Malouda i kamp mot Marseille og Franck Ribery (t.v.)

Videre introduserer EA et nytt skytesystem i sitt neste FIFA. Det loves enda mer kontroll og presisjon på skuddene, dessuten vil den nye «skytemotoren» være i stand til å kalkulere skuddets bane basert på et mylder av parametere. Blant disse finner vi ballskru, press fra forsvaret, spillerens ferdigheter og til og med lufttrykk. Skuddene skal altså bli så uforutsigbare som mulig.

Fintesystemet i FIFA 08 får en kraftig ansiktsløftning, med et avansert og organisk byggekloss-system. Her kan du kombinere triks og ferdigheter, slik at du kan kopierer ekte superstjerner eller lage dine egne finteserier. Finteanimasjonene kan avbrytes når som helst, og du kan dermed gå over til et helt nytt triks – på den måten kan du i større grad reagere i forhold til det motstanderen foretar seg.

Årets FIFA er også det fyldigste serien noen gang har sett. Spillet kommer med 30 lisensierte ligaer, 620 lag og mer enn 15 000 spillere. Vi håper og tror at den norske Tippeligaen blir å finne her.

FIFA 08 til Xbox 360 og PlayStation 3 kommer i butikkene denne høsten. Det vil også bli gitt ut versjoner av spillet på PC, Wii, DS, PSP og PlayStation 2.

Siste fra forsiden