Feature

Telenorligaen høsten 2018 - Rocket League

Dette blir en Rocket League-sesong med høy spenning, nye lag og ferske fjes

Vi tar en kikk på både kjente og ukjente lag, og forsøker å tippe utfallet av Telenorligaen.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Tre måneder har gått siden et forrykende Rocket League-sluttspill i Telenorligaen våren 2018. Nordavind har fått kose seg med nok et trofé, men nå er det dags for en ny sesong, og tabellen er igjen nullstilt.

Som i vår stiller ti lag, noen kjente og noen ukjente, med håp om å klatre til topps i norsk Rocket League. De fire beste går til sluttspill, to bunnlag rykker ned, mens laget som til slutt havner på 8. plass må ut i playoff for å holde seg i 1. divisjon.

Denne sesongen har Riddle, Starwish og Bitfix hevet seg med i kampen, mens Team Bjønnsk er på utlån. Blant de gamle traverne har det også blitt forandringer, med spillerbytter både her og der.

Om det var vrient å spå utfallet av vårsesongen blir det slettes ikke noen enklere oppgave denne gangen. Like fullt har vi kjørt på, og denne artikkelen tar en kikk på sjansene til de ulike lagene. Helt til slutt leverer kommentator og Rocket League-ildsjel Anders «Exuses» Skjulestad, tidligere Telenorliga-mester Martin «Sniper» Wiulsrød og undertegnede sine spådommer for tabellen.

Nedrykksstriden (10. - 8. plass)

Starwish Esport: Møter knallhard lærekurve.

Andreas «Angellito91» Toften.
Privat

Andreas «Angellito91» Toften
Hans Erik «Hypostar» Sæbø
Aurélien «Megakyk» Van Den Blecken

Starwish er ett av to lag som kjøpte seg plass før høstsesongen, og klubben klatrer med det helt opp fra 4. divisjon. Gutta gjorde en god figur i sin avdeling i vår, men det er ingen tvil om at møtet med Norges Rocket League-elite vil bli tøft.

Kaptein Andreas «Angellito91» Toften er fullt klar over utfordringen gutta står overfor, men sammen med «Hypostar» og Telenorliga-debutant «Megakyk» er han klar til kamp.

– Vi har ikke høye forventninger, men skal prøve vårt aller beste. Vi ønsker å holde oss i divisjonen, men det kan bli tøft. Uansett er dette en mulighet for å lære og ta med seg erfaringer videre, forteller Toften til Gamer.no.

Lærekurven blir trolig hakket for bratt for Starwish, men som «Angellito91» sier er det fullt mulig at gutta overrasker. Selv med lite erfaring fra toppen har trioen spilt sammen i snart tre måneder, og kapteinen peker på at de har utviklet et godt samspill og at de forstår hverandre godt på banen.

Bitfix Esport: Kan få problemer med lite treningstid.

Krisitan «Kriss» Hjelmtveit.
Privat
Les også
Anmeldelse: Rocket League

Krisitan «Kriss» Hjelmtveit
Sebastian «Seeb.» Falch
Mads «Majorberg» Berg

Også Bitfix har gått til innkjøp av plass i 1. divisjon, og tar over for vårsesongens Tilted Angels. Lagets tre spillere har aldri konkurrert i Telenorligaen sammen, men kjenner hverandre godt fra andre Rocket League-arenaer og fant ut at tiden var inne for å satse på topp.

I likhet med Starwish er Bitfix realistiske i sine mål, og forventer knallhard motstand fra lag som Nordavind og Razzle Dazzlers. Kaptein Kristian «Kriss» Hjelmtveit håper å holde plassen i 1. divisjon, men er innstilt på at målene trolig må justeres i løpet av sesongen.

– Siden «Majorberg» akkurat har begynt på folkehøyskole og «Seeb.» har et annet lag han satser med, blir vel egentlig det å få spilt sammen vår største fiende, tror Hjelmtveit.

Som Nordavind har bevist de siste to sesongene er det å trene mye sammen viktig for å lykkes i Telenorligaen. Hvor Bitfix havner på tabellen kommer dermed kanskje mer an på om de får trent sammen, fremfor hvor gode spillerne faktisk er.

Team Bjønnsk: Nye spillere skal hoppe etter Wirkola.

Jørgen «Inferno» Klaastad.
Privat

Jørgen «Inferno» Klaastad
Håkon «Hopmark97» Hopmark
Oliver «Waffle» Winther

Om du har fulgt norsk Rocket League de siste to årene vil det trolig overraske å se Team Bjønnsk blant sesongens potensielle nedrykkslag. Dette er imidlertid ikke det samme laget som gikk ubeseiret gjennom forrige sesong, og veteranen «Sniper» har latt nye spillere komme til.

En av de som for anledningen stiller i Bjønnsk-drakt er Jørgen «Inferno» Klaastad, som spiller sin første sesong i Telenorligaen. Han er derfor litt usikker på hva han kan forvente, men får hjelp av «Hopmark97», med fartstid fra blant annet 2. divisjon, og «Waffle», et kjent fjes fra internasjonal Rocket League.

På papiret kan Team Bjønnsk absolutt sparke fra seg i høst, men også her kommer nok utfordringen gjennom det at de ikke har spilt så mye sammen.

– Jeg har spilt med «Hopmark» i en måneds tid nå, men vi har aldri spilt med «Waffle» før. Vi tre skal prøve å øve litt til helgen, meldte Klaastad bare én uke før sesongstart.

Laget er imidlertid godt tjent med en tilsynelatende mild åpning på sesongen. Med gode resultater tidlig skal en slettes ikke se bort ifra at «Inferno» og kompani kan hevde seg i høst, gitt at de lærer hverandre å kjenne og utvikler godt samspill ganske raskt.

Midt på treet (7. - 6. plass)

Gutta Boyz: Gamlegutta er sammen igjen.

Gutta Boyz stiller med nesten samme lagoppstilling som til sluttspillet våren 2017.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Eirik «Heggen» Heggelund
Anders «Sleezy» Holen
Kenneth «mewy» Kristiansen

Etter en vanskelig vårsesong var det på hengende håret at Gutta Boyz berget sin plass i 1. divisjon. Laget kom seg imidlertid gjennom sin playoff-kamp med glans, før alt gikk litt i stå igjen.

Etter sommerpausen var det kun Eirik «Heggen» Heggelund som ble værende i laget, men med kort tid igjen på klokka fikk kapteinen til slutt samlet en kjent tropp. Gutta Boyz skrur klokken tilbake noen sesonger, og stiller med to tidligere spillere i «Sleezy» og «Mewy».

Ifølge «Heggen» skal vi ikke forvente noen storsatsing fra laget, og da Gamer.no snakket med ham en uke før sesongstart hadde kapteinen enda ikke tatt en kikk på høstens konkurrenter. Målet for gutta er i all hovedsak bare å ha det gøy og se hva som skjer.

– Vi skal først og fremst ha det artig og kose oss. Vi går neppe «all in», da vi alle er litt for rustne for det nå. Vi får se hvordan første kamp går og så tar vi det derfra. Hvem vet hva som skjer? Vi tre fungerer godt sammen, sier kapteinen.

Riddle Esport: Må vise seg frem tidlig.

Sandér «Twilek» Austad.
Privat

Sandér «Twilek» Austad
Stian Alexander «Blah» Hem
Andreas «Fuz3e» Andersen

Da andrelaget til Bamble DreamTeam rykket opp til 1. divisjon i vår, oppsto det en liten kollisjon i og med at førstelaget allerede hadde plass i toppen. Løsningen ble Riddle, som ønsket å satse på Rocket League.

Etter noen måneder fra hverandre har kaptein Sandér «Twilek» Austad igjen fått med seg «Blah», mens «Fuz3e» tar over for «JTR». De tre kjenner hverandre godt og «Twilek» tror at gutta kan fortsette med de gode resultatene fra i vår.

– Målet er å komme på topp tre i hvert fall. «Fuz3e» og «JTR» er på samme nivå og spiller akkurat på samme måte, så det blir ikke noe annerledes for oss, mener Austad.

Riddle får en stor test allerede fra første start, med kamper mot Tøvpatruljen og GoToSleep i de to første rundene. Det er en lang sesong, men disse to kampene vil trolig gi en pekepinn på hvorvidt «Twilek» og gjengen når målet om å for alvor sette Riddle på Rocket League-kartet.

Kampen om fjerdeplassen (5. - 4. plass)

Bamble DreamTeam: Usikkerhet rundt motivasjonen.

Marius «Kileak» Johansen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Marius «Kileak» Johansen
Kenneth «Seeks» Dujardin
Simen «Miize» Antonsen

Etter en tidlig sluttspillexit i vår gikk Bamble tilbake til tegnebrettet med håp om å komme enda lengre i høst. Kaptein Marius «Kileak» Johansen fikk selskap av belgiske «Seeks», men håpet om å hente inn «Sacred» gikk i vasken da han i stedet dro til Razzle Dazzlers.

Dermed måtte «Miize» tidlig tilbake fra sin planlagte Rocket League-pause, og lagoppstillingen var fastsatt. Tross lagets potensiale var «Kileak» tydelig skuffet da Gamer.no tok kontakt.

– Jeg var veldig gira på Telenorligaen, men vår siste spiller stakk noen dager før. Så da får det bare bli som det blir, forteller en kortfattet Johansen.

Det hjelper heller ikke på situasjonen at Bamble-spillerne får så godt som null tid på å finne sammen. Etter en åpningskamp mot Starwish venter Nordavind, Razzle Dazzlers og Tøvpatruljen i tur og orden. Blir det dårlige resultater der kan det fort bli en tung sesong for Bamble, spesielt om det skorter litt på motivasjonen.

GoToSleep: Lukter på sin første sluttspillplass.

Chris André «Chrizz» Holten.
Privat

Chris André «Chrizz» Holten
Thomas «Unlikely» Hennø
Joachim «Lfc_» Handberg Dalsaune

GoToSleep har vært med helt siden Rocket League kom med i Telenorligaen i begynnelsen av 2017, men har aldri klart å være med å kjempe i toppen. To sjetteplasser er de beste resultatene laget har å vise til, men det kan fort endre seg i høst.

Det hjelper selvfølgelig ikke at veteranen «Gudleif7» har forlatt Rocket League for et liv som student, men laget har funnet en solid erstatter i «Unlikely». Sammen med «Lfc_» har GoToSleeps nye kaptein, Chris André «Chrizz» Holten, troen på større og bedre ting for høstsesongen.

– Denne sesongen tror jeg vi kan ha forventninger om å komme høyt opp på tabellen. Jeg vil påstå at vi er en outsider til en topp fire-plassering, dersom vi klarer å få gode resultater mot topplagene, mener Holten.

Kapteinen forventer størst motstand fra Nordavind, Razzle Dazzlers og Bamble, og tror det blir en hard kamp mot Tøvpatruljen om den siste sluttspillplassen. Hvorvidt GoToSleep når helt opp kan vi få en indikasjon på i sesongens tredje runde, når de møter nettopp Tøvpatruljen.

Sluttspillkandidatene (3. - 1. plass)

Tøvpatruljen: Håper å unngå for mye krøll.

Andreas «Andey» Groven.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Kim Alexander «kimy0» Hermansen
Andreas «Andey» Groven
Jonas «Lemon» Roald

Etter å ha havnet på den sure femteplassen i vår er Tøvpatruljen tilbake for en ny runde med Rocket League i Telenorligaen. Som med Gutta Boyz var det i en periode litt usikkerhet rundt høstens lagoppstilling, men til slutt ble det orden også her.

Mannen med tilnavnet «entertaineren», Andreas «Andey» Groven, stiller nok en gang til start, sammen med «Kimy0» og tidlige Bamble-spiller «Lemon». «Andey» har troen på sine lagkamerater, og forventer en forbedring på resultatene fra forrige sesong.

– Vi forventer en topp fire-plassering. Det ble masse krøll i vår, men vi satser på at alt ordner seg nå. Konkurransen i år er veldig god, men jeg tror vi stiller sterkere enn noen gang, hevder Groven.

«Andey» trekker også frem det faktum at alle tre spillerne har nådd Grand Champion – det høyeste nivået i Rocket League – i samtlige av bilfotballspillets disipliner. Hvorvidt det vil hjelpe dem til seier gjenstår å se, men det er ingen tvil om at Tøvpatruljen stiller sterkt denne sesongen.

Nordavind DNB: Fortsatt best uten trening?

Nordavind har vunnet Telenorligaen to sesonger på rad.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

Den regjerende Telenorliga-mesteren for to sesonger på rad dro i gang sesongoppkjøringen med en solid kurvball. I begynnelsen av august meldte klubben at storspillerne «Jwols» og «Reganam» ikke skulle bli med videre, før det bare dager senere viste seg at de fortsatte likevel.

Som om ikke det var nok hentet laget i tillegg inn vårsesongens mest verdifulle spiller, «Al Dente», som erstatter for avtroppende kaptein «etreX». På papiret er det vanskelig å tippe mot Nordavind, men klubben har en litt annen tilnærming til Telenorligaen i høst.

«Al Dente» konkurrerer nemlig også på den internasjonale Rocket League-scenen, med førstelaget til Nordavind. Klubbens Telenorliga-lag vil dermed ikke spille eller trene sammen like mye som de har gjort tidligere, men Jørgen «Jwols» Olsen tror ikke det får noen stor betydning.

– Det er jo ikke snakk om at vi ikke skal spille mye Rocket League, bare at det ikke er mulighet for mye trening sammen. Vi forventer å vinne, kommer det kontant fra Olsen på spørsmål om planene for høstsesongen.

Razzle Dazzlers: Klare for å ta steget helt til toppen.

Aleksander «Phocas» Jensen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Aleksander «Phocas» Jensen
Casper «Sacred» Sperrevik
Mads «Maadzz» Gjelsten

Razzle Dazzlers kom svært nære gullet i vår, etter en overraskende seier over Team Bjønnsk i semifinalen. Til slutt ble Nordavind for sterke, men Razzle hadde markert seg som en solid utfordrer.

For noen uker siden så det ut til at laget hadde gjort det kuppet å sikre seg underskriften til «Reganam». Det ble altså ikke noe av, men kaptein Aleksander «Phocas» Jensen fikk hentet inn en annen tidligere mester, nemlig «Sacred», som erstatter.

«Maadzz» tar den siste plassen i starttreeren, mens tidligere kapten «Versace» går over i en innbytterrolle. Gutta forventer å gjenta bedriften fra forrige sesong, med mål om en plass blant de fire beste.

– Vi forventer å komme til sluttspillet, men innser at det kan bli litt kamp om de fire øverste plassene. Jeg vil tippe at Tøvpatruljen ligger nærmest vårt nivå, men vi trenger ikke slå dem for å komme til sluttspillet. Da må vi slå GoToSleep og Handicap, antar Jensen.

Hva rivaliseringen med Nordavind angår, forteller «Phocas» at han ikke tenker noe særlig over hverken finaletapet eller tapet av «Reganam». De to lagene møtes til det som kan bli et forrykende returoppgjør i sesongens første runde.

Slik tror vi tabellen vil se ut etter endt seriespill

Rocket League-høsten i Telenorligaen 2018 får kanskje et større sprik mellom topp og bunn, men til gjengjeld kan kampene om samtlige plasser bli enda tettere enn før. Våre tre orakler er enige om første- og sisteplass, men ellers er det grei variasjon for de resterende plassene. Hvem som kommer nærmest får vi se når sesongen avsluttes i november.

Spådom av:Andreas«eXuSeS»«Sniper»
1.NordavindNordavindNordavind
2.Razzle DazzlersRazzle DazzlersBamble
3.TøvpatruljenTøvpatruljenTøvpatruljen
4.GoToSleepBamble Razzle Dazzlers
5.Bamble GoToSleepGoToSleep
6.RiddleRiddleTeam Bjønnsk
7.Gutta BoyzGutta BoyzBitfix
8.BitfixTeam BjønnskRiddle
9.Team BjønnskBitfixGutta Boyz
10.StarwishStarwishStarwish

* Sluttspill / * Kvalifisering / * Nedrykk

Siste fra forsiden