Feature

Telenorligaen høsten 2018 - Overwatch

– Dette er året noen andre enn landslagsspillerne tar førsteplassen

Bordet er dekket for det mest spennende Overwatch-sluttspillet noen sinne.

Bitfix' main tank, Håvard «Zanacion» Stavnås Markhus.
Bitfix Gaming

Høstsesongen 2018 er på hell, og kun tre kamper gjenstår før vi kan krone en ny mester. Før sesongen ble Nordavind pekt ut som soleklar favoritt, likevel var det Lithium som knabbet førsteplassen med to flere kart vunnet enn Nordavind.

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET I OVERWATCH HØSTEN 2018

Vis mer

Kl 17:00: Lithium - Bitfix
Kl 18:30: Nordavind - Washed Up
Kl 20:00 Finale

Likevel tror de fleste av lagene Gamer.no har snakket med før sluttspillet at det er Nordavind som vinner høstens liga til slutt. Lagene spilte uavgjort i siste serierunde, og det duket for tidenes mest spennende Overwatch-sluttspill i Telenorliagen.

Kampene går direkte på Gamer.nos Twitch-kanal søndag fra klokken 17 s

– Lithium vinner

Bitfix' main tank, Håvard «Zanacion» Stavnås Markhus.
Bitfix Gaming

Som vinner av tabellspillet, fikk Lithium velge motstander i semifinalen. Som varslet på forhånd, har Lithium valgt å sette det de anser som de to argeste konkurrentene, Washed Up og Nordavind, mot hverandre i den andre semifinalen.

Disse spiller for Bitfix

Vis mer

Ottar «Synoyd» Hellesvik (DPS)
Jan «NyanJan» van Loh (Support)
Isak «BinaryBanana» Rosenström Bergqvist (Flex/support)
Tim «Dantey» Hartmann (DPS)
Dani «Duni» Einevoll (Off-tank)
Håvard «Zanacion» Stavnås Markhus (Main-tank)

Det betyr at Bitfix er Lithiums første hinder på vei mot deres første finale. Bitfix på sin side er et helt nyoppstartet lag, spådd til å være en middelhavsfarer. De motbeviste spådommene, og har slått både Riddle og Washed Up i løpet av sesongen.

– Høydepunktet denne sesongen må absolutt være at vi vant Riddle-kampen og klarte å overgå de forventningene folk hadde til oss. Å komme inn som «underdogs» fra andredivisjon og stjele en sluttspillplass fra en av forhåndsfavorittene er vi meget fornøyd med, forteller Bitfix' main tank, Håvard «Zanacion» Stavnås Markhus.

Til tross for de gode resultatene, ble både Lithium og Nordavind et nummer for store i tabellspillet. Med det i bakhodet er «Zanacion» tvilsom til om det blir noen finale på laget hans.

– Jeg tror Lithium kommer til å vinne alt. De virker som om de klarer å spille godt sammen selv uten mye treningstid og er meget god individuelt, like god – om ikke bedre enn – Nordavind sine spillere. De har prestert best utover sesongen og jeg har også en god anelse om at de har lagt inn en del treningstid før sluttspillet og kommer nok til å stå enda sterkere enn tidligere, sier «Zanacion».

– Dette er året noen andre enn landslagsspillerne tar seieren i sluttspillet, slår han fast.

Drømmemotstander i en eventuell finale er Nordavind.

– Vi har forberedt oss så godt vi kan og alle har gjort en god innsats for at vi hvert fall skal klare å vise en god semifinale.

– Nordavind vinner

På Intility Arena i Oslo er det liten tvil om hvem som tar storeslem denne helgen.

– Nordavind DNB vinner Telenorligaen Høsten 2018, slår Nordavind-manager Sindre «Overtime» Stien fast.

Nordavind-manager, Sindre «Overtime» Stien.
Sindre Stien

For han er det eneste laget Nordavind ikke klarte å slå denne sesongen, Lithium, drømmemotstander i finalen. Det blir en kamp om hvem som er storebror i Overwatch-Norge, mener manageren.

Disse spiller for Nordavind

Vis mer

Jørgen «Decod» Myrlund (Tank)
Kristian «Tricky» Kovacs (Tank)
Kha «iPN» Nguyen (Support)
Usman «TracK» Mohammad (DPS)
Erik «Frost» Hinderson Krogsrud (DPS)
Fredrik «Freddey» Hoel
Simen «Goodest» Aarhus Meiler
Greger «Invision» Hærland (DPS)

– Det er viktig for oss å vise at vi er det beste laget, forteller «Overtime».

Nordavinds største utfordring denne sesongen har ikke vært eksterne faktorer. De har nær sagt hele landslaget i oppstillingen sin, og er naturligvis godt rustet til å møte hva det skulle være av spillere i Telenorligaen.

– Vår største utfordring denne sesongen har vært å få tiden til å spille kampene våre. Spillerne har mange andre prioriteringer som Contenders og VM, men vi har vært klar over dette i god tid, så vi har alltid funnet en løsning, forteller «Overtime».

Med seks strake seire og en uavgjort har ikke sesongen bydd på spesielt store utfordringer for Nordavind. «Overtime» klarer heller ikke sette fingeren på et høydepunkt som stikker seg spesielt sterkt ut.

– Til nå er det ingenting som stikker seg ut som et klart høydepunkt, men jeg regner med at sesongens høydepunkt vil være nå på søndag, sier «Overtime».

– Sesongens overraskelse er at vi nådde sluttspillet

Kaptein og lagleder for Washed Up, Mariell «ShadowPoro» Engelsjord.
Privat

Washed Up reddet plass i sluttspillet i siste serierunde ved å slå Riddle 3-1 og dermed vippe sistnevnte ned til en femteplass.

– Sesongens største overraskelse er at vi faktisk nådde sluttspillet til tross for alle spillerbyttene vi har gjort, forteller lagleder og kaptein på Washed Up, Mariell «ShadowPoro» Engelsjord.

Disse spiller for Washed Up

Vis mer

Petter «Deja» Stenhaug (DPS)
Kristian «Liesin» Lie (Tank/DPS)
Carsten «Carmau» Mauland (Support) Håvard «Illuminati» Lund (DPS/Tank)
Karoline «KWO» W. Olsen (Support)
Trygve «Skoiar» Tveita - (Tank)

Washed Up startet som et lag bestående av tidligere ringrever fra tidligere Telenorligaen-lag. De har imidlertid vært gjennom en rekke endringer i oppstillingen sin gjennom sesongen, men har til tross for mangelen på kontinuitet tatt seg hele veien til sluttspillet.

Det har naturligvis bydd på utfordringer.

– Den største utfordringen vår var at spillerne våre ga seg så vi måtte hele tiden være på utkikk etter nye spillere som var villige til å trene med laget, forteller «ShadowPoro».

For henne er sesongens høydepunkt så langt kampen mot Nordavind.

– Det var morsomt å prøve seg mot noen av de beste spillerne i Norge, forteller «ShadowPoro».

På søndag for laget hennes muligheten igjen. Troen på finale er imidlertid nok ikke helt til stede.

DISSE SPILLER FOR LITHIUM

Vis mer

Erik «Baconthief» McKelle (Tank)
Ludvig «Hollie» Øvrevik (Support)
Mikko «Mickji» Heikkinen (Support)
Erlend «Ekko» Eide Aslaksen (Support)
Oskari «Banaani» Haverinen (DPS)
Kurt-Emil «Dervola» Dervola (DPS)
Victor «Yiqids» (DPS)
Jacob «G59» Schweizer (Tank)

– Jeg personlig tror at Nordavind vinner hele sluttspillet, da jeg har sett de fleste av de spille på andre lag og på det norske landslaget. Det er spillere jeg ser veldig opp til.

En annen grunn til pessimismen er at Washed Up har spilt veldig lite sammen siden tabellspillets siste kamp for omtrent en måned siden.

– Washed Up kunne vært mye bedre forberedt, da vi ikke trent sammen mer enn to dager etter kampen mot Riddle, forteller «ShadowPoro».

PS: Gamer.no har forsøkt å komme i kontakt med Lithium, men har ikke fått svar på våre henvendelser.

Siste fra forsiden