Dette er Limbo-skaperens neste spill

Microsoft satser tungt på indiespill i tiden fremover.

Inside.
Playdead/Youtube

Danske Playdead dyttet indiesnøballen utenfor bakken med sitt debutspill Limbo i 2010. Spillet sopet inn priser, og mange har ønsket seg mer.

Under Microsofts E3-konferanse i kveld ble sløret dratt av Playdeads neste prosjekt. Det er imidlertid ingen Limbo 2 danskene har jobbet med de fire siste årene. Deres nye prosjekt heter Inside og har flere visuelle likheter med debuttittelen. Du kan se den første traileren i videoklippet nederst i artikkelen.

Grått og dystert

Akkurat som Limbo, ser også ut til å handle om en forholdsvis ung gutt som lever i en verden av gråtoner. Ut fra det man kan tyde fra traileren lever befolkningen i denne grå verdenen i et forholdsvis strengt regime hvor de blir gjetet rundt som roboter.

Gutten i Inside har antageligvis sett seg lei av hjernevaskingen, og forsøker å rømme. Traileren viser gutten snike seg forbi vakter, holde seg i skyggen for å ikke bli sett og løpende fra både hunder og andre ting som jager han. Inside ser ut til å by på god, stemningsfull plattformunderholdning.

Satser på indiespill

Under konferansen kunne Microsoft også avsløre at de kommer til å satse tungt på indiespill i framtiden. Gjennom et eget program på Xbox Live kalt ID@Xbox skal uavhengige spillutviklere få tilgang til verktøy, støtte og hjelp til å utgi spillene sine på Xbox One.

– Uavhengige utviklere lager de mest unike og mangfoldige spillopplevelsene, sa Microsofts Chris Carla fra scenen.

Utviklerne vil få full tilgang til å jobbe med alle funksjonene til Xbox One. Maskinvare, Kinect og støtte for åtte kontroller vil være tilgjengelig for aspirerende spillutviklere.

Siste fra forsiden