PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i mars

Et av tidenes beste spill er på PlayStation Plus denne måneden.

Shadow of the Colossus.
Sony Interactive Entertainment

For dem som abonnerer på tjenestene PlayStation Plus og Xbox Live Gold kommer det månedlig påfyll av spill. Denne måneden får begge plattformene noen godbiter som det er verdt å plukke med seg.

PlayStation Plus

Shadow of the Colossus (PlayStation 4)

Shadow of the Colossus.
Sony Interactive Entertainment

Bluepoint Games mesterlige nyversjon av Fumito Uedas Shadow of the Colossus stikker seg ut blant utvalget denne måneden. Spillet ble hyllet i sin PlayStation 2-form i 2006, mens 2018-versjonen har greid å beholde det som gjorde spillet så bra, samtidig som det gir opplevelsen en ny drakt.

I Shadow of the Colossus er man Wander – en rytter som reiser over et enormt landskap for å kjempe ned massive kolosser for å vekke en kvinne kalt Mono til live igjen.

Siden 2006 har spillet etablert seg som et stille action-spill, og trekkes ofte opp som et av de største mesterverkene spill har å by på. Vi er enige i det.

– Nyutgave eller ikke; Shadow of the Colossus er et ubestridt mesterverk, og fremdeles både pioneren og mesteren av stille historiefortelling, stemingsoppbygging, og gigantiske, heseblesende sjefskamper. I tillegg er det ingen andre spill som makter å vekke de samme følelsene. Derfor er det ikke noen tvil, skrev vår anmelder og klistret toppscore på bunnen av sin vurdering.

Spillet er tilgjengelig på PlayStation Store mellom 3. mars og 6. april »

Sonic Forces (PlayStation 4)

Sonic Forces.
Sega

Sonic Forces er et av de nyeste spillene til det blå pinnsvinet. Det tredimensjonale plattformspillet dukket først opp i 2017, og har nok sannsynligvis blitt hentet frem denne måneden først og fremst for å sammenfalle med filmen om Sonic the Hedgehog som kom for et par uker siden.

Som med de fleste andre nyere Sonic-spill løper man gjennom brett på brett, og bekjemper fiender som står i veien.

Spillet fikk temmelig middels kritikk. En del av kritikken gikk på at spillet er grunnt med lite variasjon, mens mange trakk frem figurskapingsverktøyet og kontrollene som bra elementer.

Les også
Anmeldelse: Shadow of the Colossus

Spillet er tilgjengelig på PlayStation Store mellom 3. mars og 6. april »

Xbox Live Gold

Batman: The Enemy Within – Complete Season (Xbox One)

Batman: The Enemy Within.
Telltale Games

Telltales episodiske spill om Lynvingen på fem episoder er på toppen av Xbox' tilbud for Gold-medlemmer denne måneden. Har du snust på noen av utviklerens spill før vet du hva som venter her: moderne eventyrspill med narrative valg som påvirker historiens utfall senere.

Dette er faktisk en oppfølger til Batman: The Telltale Series som kom ut noen år tidligere. Som før styrer du Bruce Wayne/Batman gjennom Gothams skurkeproblemer, og må interagere med en rekke kjente figurer fra tegneseriegalleriet.

Vi anmeldte ikke hele sesongen, men den første episoden lovte godt ifølge våe første inntrykk.

– Den aller første episoden av Batman: The Enemy Within viser at Telltale fortsatt vet hvordan de lager spennende og engasjerende spillfortellinger. Handlingen fortsetter der forgjengersesongen slapp, og introduserer raskt en rekke nye og interessante personligheter som flaggermusmannen er nødt til å hamle opp med, skrev vi.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. mars til 31. mars. Finn spillet på Xbox Store »

Shantae: Half-Genie Hero (Xbox One)

Shantae: Half-Genie Hero.
Wayforward

Shantae: Half-Genie Heroe er et todimensjonalt plattfomspill der man styrer tittelheltinnen Shantae som – ja, du gjettet det – er en halv-ånd. Som i tidligere spill bruker hun håret sitt til å sable ned fiender, mens hun jobber seg gjennom brett og skaffer seg gjenstander og ferdigheter som låser opp nye områder. Ikke minst får hun nye ferdighetsdrakter, som kan minne litt om hvordan Super Mario Bros. 3 bød på alskens antrekk for Mario.

Spillet har fått temmelig bra mottagelse, og kritikerne skrøt av det grafiske samt humoren og nivådesignet.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 16. mars til 15. april.

Castlevania: Lords of Shadow 2 (Xbox One og Xbox 360)

Castlevania: Lords of Shadow 2.
Konami

Konami leverer nok et Castlevania-spill til Xbox Gold-gjengen denne måneden, etter å ha kjørt på med Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD i desember. Denne gangen er det Lords of Shadow 2 som legges ut, et spill som vi ikke akkurat forgudet da det kom i 2014.

– Jeg har ikke vært så demotivert for å spille et spill på lang, lang tid. Å komme seg gjennom spillet har vært en utfordring av den grunnen alene. Det har absolutt sine høydepunkt, og enkelte kamper kan være svært underholdende, men den totale pakka er for svak. Hadde utviklene høvla bort halvparten av det unødige fyllstoffet spillet byr på, kunne dette blitt riktig så bra. I stedet har vi fått et overvektig spill som mangler mål og mening, skrev vår anmelder om spillet.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. mars til 15. mars. Finn spillet på Xbox Store »

Sonic Generations (Xbox One og Xbox 360)

Sonic Generations.
Sega

Også Xbox Gold-publikummet får Sonic-snadder denne måneden, og dett er er visstnok et av de relativt gode Sonic-spillene. Sonic Generations fra 2011 var en slags hyllest til Sonic-serien til da, med veksling mellom todimensjonale og tredimensjonale brett. Disse fordeler seg faktisk mellom en «klassisk» Sonic og en «moderne» Sonic, og man veksler mellom disse to.

Vår anmelder hadde også noe fint å si om spillet, særlig om de todimensjonale brettene men var ikke helfrelst.

– Det forteller ganske mye om Sonics kvaliteter og ulemper som spillfigur at jeg koste meg mer med å gå igjennom en opplåsbar bonus enn jeg gjorde med all verdens spektakulære 3D-baner og stunts produsert 20 år senere. Like fullt er det gledelig at mye av det som er bra med originalen har blitt videreført og forvaltet godt i 2D-varianten av brettene. Spillbarheten skrus opp ti hakk med en gang pinnsvinet får utfolde seg slik det i utgangspunktet var tenkt, og banedesignen er gjennomgående solid selv om enkelte deler kan føles litt overdrevne og forvirrende også her, skrev han.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 16. mars til 31. mars.

Siste fra forsiden