PlayStation Plus - Xbox Gold

Dette er spillene du får med PlayStation Plus og Xbox Live Gold i oktober

Her er listen over spill du kan plukke opp.

Audun Rodem, Gamer.no

For dem som abonnerer på tjenestene PlayStation Plus og Xbox Live Gold kommer det månedlig påfyll av spill. Denne måneden får begge plattformene noen godbiter som det er verdt å plukke med seg.

PlayStation Plus

The Last of Us Remastered (PlayStation 4)

The Last of Us Remastered.
Sony Computer Entertainment

Naughty Dogs oppussede versjon av et av de beste spillene på PlayStation 3 står som kronjuvelen i tilbudet til PlayStation Plus denne måneden. Ellie og Joels postapokalyksedrama bergtok kritikere og spillere da det først kom i 2013, og denne oppussingen er bare en enda bedre måte å oppleve spillet på.

For dem som ikke så nytten av å kjøpe spillet igjen etter å ha spilt PlayStation 3-versjonen kan det være kult å gi ekstrakapittelet Left Behind en gjennomspilling. Dette ekstrainnholdet er inkludert i PlayStation 4-utgaven, og er vel verdt et par timer.

– The Last of Us er uansett definitivt en veldig solid spillopplevelse du sent vil glemme, som klarer det kunststykket å både være innfløkt og lettfattelig på samme tid. The Last of Us Remastered lener seg i det hele tatt på denne originalens kvaliteter alene. Så, om du ikke har spilt originalspillet, løp og kjøp, mente vår anmelder om pakken.

MLB The Show 19 (PlayStation 4)

MLB The Show 19
Sony

Det nyeste spillet i MLB The Sow-serien lar spillere gjenoppleve historiske øyeblikk fra baseball i den nye Moments-modusen. Utover det finner du ting du forventer – lag din egen spiller og spill deg gjennom sesongene. Du kan også komme deg raskt gjennom etter-sesongen ved å skru opp farten på tidsforløpet mellom mars og oktober, sånn at du får mer tid med det som betyr noe.

Spillene blir tilgjengelig på PlayStation Store mellom 1. oktober og 4. november »

Frem til 30. september kan du også plukke opp septemberspillene Batman: Arkham Knight og Darksiders III på PlayStation Plus.

Xbox Live Gold

Friday the 13th: The Game (Xbox One)

Les også
Anmeldelse: The Last of Us Remastered
Friday the 13th: The Game.
Gun Media

Xbox velger å lene seg sterkere inn i den kommende høysesongen for skrømt: Halloween. Friday the 13th: The Game er et asymetrisk flerspillerspill, der opp til sju spillere spiller som bestyrere ved Camp Crystal Lake, mens én spiller tar rollen som Jason Voorhees. Jason skal selvfølgelig prøve å knerte så mange av spillerne som mulig, mens de skal prøve å forsvare seg. Spillet har også en enspillermodus for dem som liker sånt.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 16. oktober til 15. november. Finn spillet på Xbox Store »

Tembo the Badass Elephant (Xbox One)

Tembo the Badass Elephant.
Sega

I oktober får du også stifte bekjentskap med Tembo i Tembo the Badass Elephant. Spillet er et sideskrollende plattformspill, med en tegneseriestil. Faktisk ble spillet utviklet av Pokémon-selskapet Game Freak, uten at det deler mye med serien.

Spillet fikk ikke så mye oppmerksomhet da det kom i 2015, men har fått helt greie anmeldelser.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. oktober til 31. oktober. Finn spillet på Xbox Store »

Ninja Gaiden 3: Razor's Edge (Xbox One og Xbox 360)

Ninja Gaiden 3: Razor's Edge.
Tecmo Koei

Det første av oktobers to Xbox 360-spill er det tredje kapittelet i den moderniserte sagaen om Ruy Hayabusa. Denne gangen hviler det en forbannelse over ninjaen, som han må takle.

Spillet fikk en del kritikk for å ha gått vekk fra røttene til de to forgjengerne, særlig med tanke på vanskelighetsgrad. Serien er tross alt kjent for beinhard action som skal by på en utfordring. Vår anmelder påpekte også dette.

– Sjølv om eg har hatt stor moro med å la Ninja Gaiden pryle rumpa mi både gul og blå før, har eg aldri vore lidenskapleg oppteken av serien. Difor kan eg ikkje heilt setje meg inn i kva ein blodfan tenkjer akkurat no. Dette er på ingen måte det spelet ein forventar når ein ser kva namn som står på boksen. Det ser likt ut, det oppfører seg stort sett likt, men så snart ein kjem inn i det er Ninja Gaiden 3 noko heilt anna enn kva vi er vande med. Det har sine utfordringar men dei får deg aldri til å banne høgt. Dette er eit tap. Du blir aldri dytta til smertegrensa, og som eit resultat får du aldri erfare den kjensla av kjærleg adrenalin som vellar over deg når du endeleg kjem deg gjennom den blodharde utfordringa som har gjort livet surt den siste timen, skrev han.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 16. oktober til 31. oktober. Finn spillet på Xbox Store »

Disney Bolt (Xbox One og Xbox 360)

Disney Bolt
Disney

Spillmatiseringen av Disneys animasjonsfilm er det andre Xbox 360-spillet som man kan prøve seg på denne måneden. Disney Bolt legger seg tett opp mot filmen, men har en ganske annen historie, der Pennys far har blitt kidnappet av en skurk kalt Dr. Calico. Med hele 11 år på baken er dette også det eldste spillet man får i oktober-tilbudet til Xbox.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Gold-meldemmer fra 1. oktober til 16. oktober. Finn spillet på Xbox Store »

LES OGSÅ: Epic-butikken gir bort seks Batman-spill helt gratis »

Siste fra forsiden