Førsteinntrykk

World of Warcraft: Warlords of Draenor

Dette kan bli en av de beste utvidelsene til World of Warcraft

Vi har fått et veldig godt førsteinntrykk av Warlords of Draenor.

10-års jubileet til World of Warcraft har akkurat passert. Det er litt rart å tenke på at det er så mange år siden jeg satt og ventet på at serverne skulle åpne, fylt av håp og ønsker om spillet jeg akkurat hadde kjøpt.

Det er mildt sagt imponerende hvor stort World of Warcraft har blitt i løpet av sin levetid, og hvordan det fortsatt tiltrekker seg en enorm mengde med spillere måned etter måned. Rett etter at Warlords of Draenor kom kunne Blizzard fortelle at antall aktive abonnenter igjen har passert 10 millioner.

Rett til topps

Jeg er en av de som reaktiverte kontoen min med den nye utvidelsen, og jeg benyttet meg også av muligheten til å «booste» en figur opp til nivå 90, som er det høyeste nivået man kunne komme opp til før Warlords of Draenor kom. Alle som kjøper utvidelsen får en slik «boost», og den kan brukes på en valgfri figur, både ny eller gammel. Jeg hadde en shaman på høyeste nivå allerede, men jeg valgte å dytte min hunter opp til 90 og spille den nye utvidelsen med ham.

Historien i Warlords of Draenor går kort fortalt ut på at noen slemme orker reiser tilbake i tid for å gjøre ugang. Du må følge etter gjennom en portal, ta opp kampen i landområde Draenor og sørge for at ikke slemmingene tar over verden.

Og det starter actionfylt. Den første timen i utvidelsen er et godt testament på hvor gode Blizzard har blitt til å lage intense, actionfylte sekvenser ut av det som tidligere kunne oppleves som generiske oppdrag. I og med at jeg hadde oppgradert min figur fungerte dette også som en type opplæringsprosess der jeg fikk tilgang til nye angrep litt etter litt. Hele denne prosessen var lagt frem som en rekke oppdrag der jeg kjempet meg vei gjennom en hel arme av fiender.

Statiske figurer som står på samme sted og sender deg rundt omkring hører fortiden til. Her sendes man ut på ulike oppdrag, gjør ferdig et område eller to, og finner igjen figuren som gav deg oppdraget et helt annet sted. På den måten får man hele veien en følelse av progresjon, og at det man gjør faktisk har en innvirkning på historien. Samtidig er det filmklipp underveis som viser historien, i stedet for å få alt i tekstform.

Selv om grunnspillet som kom for ti år siden var meget bra, er det liten tvil om at utviklerne virkelig har pusset på alle aspekter av spillet siden den gang. Visuelt sett er stilen den samme som den var, men det er gjort en rekke forbedringer med Warlords of Draenor. Blant annet har flere av rasene fått både animasjoner og utseende oppgradert. Også det nye landområdet Draenor ser veldig bra ut til å være i et så gammelt spill. Blizzard har gjort en meget god jobb med å skjule det lave polygontallet i spillet.

Mange forandringer

I tradisjonen tro har de også gjort en rekke endringer på alle klassene, slik de pleier å gjøre til hver utvidelsespakke. I Warlords of Draenor har de strømlinjeformet alle sammen, og i den prosessen fjernet en hel del overflødige og lite brukte egenskaper og angrep. I realiteten har de kuttet ned antall elementer du må ha tilgjengelig på skjermen til enhver tid. For meg som ikke har spilt spillet på en stund gjorde endringene at det ble lettere å kom igang igjen, og det tok ikke lang tid før jeg igjen hadde god kontroll på jegeren min og alt han kan foreta seg.

Dessverre har spilletiden blitt mindre enn jeg hadde håpet, da Blizzard har slitt med store serverproblemer siden lansering. Det startet med veldig mye forsinkelser og ustabilitet på serversiden den første tiden, samt det sedvanlige kaoset som følger når tusenvis av mennesker helst skal gjøre den samme tingen på den samme plassen.

Så kom de enorme serverkøene, som gjorde at det var vanskelig å komme inn i det store og hele. På min server var det på det verste over tusen personer i kø. Nå skal det sies at Blizzard fikk et DDoS-angrep rettet mot serverene sine, noe som helt sikkert ikke gjorde saken noe bedre.

Som om ikke det var nok var det også problemer også etter man kom seg igjennom de lange køene, noe jeg fikk merke. Jeg logget ut med min figur en kveld, og en feil gjorde at jeg ikke fikk logget inn igjen uten at spillet til slutt kræsjet. Dermed gikk det ytterligere noen dager med minimalt med spilletid. Nå ser det imidlertid ut til at ting har stabilisert seg, slik at man kan fortsette å nyte utvidelsespakken til fulle.

Litt for enkelt

Figuren min har kommet til 95 nå. Jeg har fullført det første store området, og oppdragene var både varierte og interessante hele veien. Den gode førstetimen bare fortsatte, og dette er uten tvil den beste flyten jeg har opplevd med tanke på oppdrag og historie i spillet. Man beveger seg gjennom et område litt etter litt, og det er aldri stopp i ting du kan gjøre.

Men det er litt skuffende at det enn så lenge er i overkant lett. Min figur hadde langt ifra det beste utstyret man kunne hente ut fra spillet, likevel har jeg ikke hatt noen problemer med noen av fiendene jeg har møtt på så langt. Dette gjelder også i det første gruppeområdet, som jeg nå har fullført et par ganger. Begge gangene jeg har gjort dette har gruppen min kommet igjennom området uten problemer i det hele tatt. Mye av utfordringene kommer når man når nivå 100 og begynner på vanskeligere gruppeområder og raids, men jeg skulle ønske Blizzard turte å sette spillerne litt på prøve underveis på vei dit også.

Fram til nå har jeg brukt et sted mellom to og tre timer per nivå. Jeg har ikke stresset, men jeg har heller ikke vært veldig treig. I tillegg har jeg såvidt begynt å dyppe foten i Garrisons, som er helt nytt i denne pakken. Dette er en helt egen base du kan bygge og utvide som du selv vil, og som kommer med masse ekstra godsaker. Mange oppdrag er knyttet direkte opp mot basen, du kan bygge bygninger, få egne følgere og sende de ut på oppdrag.

Veien videre

Førsteinntrykket mitt av Garrisons så langt er meget positivt, og det ser virkelig ut til å være en morsom og litt annerledes ting å bruke tid på i spillet. Jeg kommer til å bruke mye mer tid på dette på vei mot og etter nivå 100 er oppnådd, og jeg håper det gode inntrykket ikke lyver om potensialet.

Utover dette er det mange områder igjen å utforske, mange monstre som skal drepes og gruppeområder som skal overvinnes. Så langt er jeg meget positiv til Warlords of Draenor, og hvis kvaliteten fortsetter er dette en av de aller sterkeste utvidelsespakkene til World of Warcraft.

Er du på jakt etter andre alternativer i samme sjanger så kan Wildstar være et godt alternativ.

Siste fra forsiden