Dette spillet skal verve Obama-motstandere

Det republikanske parti bruker plattformspill i høstens valgkamp.

Pass deg for skatten!
Skjermbilde fra Mission Majority

Det republikanske parti har sluppet et lite plattformspill kalt Mission Majority som etter alt å dømme er et ledd i valgkampbudskapet. I høst skal amerikanerne nemlig ha kongressvalg igjen, og partiet ønsker selvfølgelig å få et flertall i Representantenes hus og senatet.

Nedkjemp «job-destroying Taxers»

I spillet styrer du elefanten Giopo, og må hoppe deg gjennom brettene for å samle nøkler. Partiet legger ikke noe imellom når de introduserer elefanten i spillet.

Her skjules ingen agenda.

– Hei, mitt navn er Giopo. Jeg er en av GOPs beste frivilige for midtvalget i 2014, og jeg er her for å vise deg hvordan vi kan vinne Senatet tilbake! Det kommer til å være mye regelheving og forskrifter som står i veien, men vi må overvinne dem for å nå målet vårt, introduserer spillet.

På veien må du hoppe over fiender som spillet kaller «Job-destroying Taxers» og «Democrats' Mudslingers». Førstnevnte skal ha blitt sendt for å stanse deg av Harry Reid og President Obama, og snubler du borti dem blir du skjelt ut av en demokrat. Sistnevnte blir omtalt som personer som kaster falsk og tom retorikk, og du må stilne disse ved å hoppe på dem.

Mission Majority kan du spille i nettleseren din om du vil. Det kreves dog at du oppgir en e-postadresse eller logger inn med Facebook-kontoen din.

Politikk og spill

Valgkampen er igang.

Mission Majority er ikke langt fra den eneste gangen politikk og videospill har blandet blod. Tidligere i år skrev vi om hvordan svenske politikere holdt en StarCraft II-turnering der nært alle de politiske partiene var representert. Mer kontroversielt ble det ifølge Dagbladet da Sosialistisk Venstreparti slapp Flash-spillet Den Røde Fare i 2005, der hovedpersonen spiller som en skoleelev som skyter på de mest kapitalistiske yrkene: direktører, hushaier, advokater, med en laserstråle. Spillet ble trukket samme dag.

Rundt midten av 2000-tallet tok også noen for seg asylproblematikken i Asylspillet – et spill som skulle sette søkelyset på de mange ansiktsløse asylsøkerne. For et par år siden slapp P3 et litt mer lettbeint spill kalt Løp, Asylbarn, Løp! i etterkant av at daværende Regjering ville sende 450 asylbarn ut av landet. I spillet er du Jens Stoltenberg som løper etter asylbarn med en håv.

Om du har lyst på gratisspill av en mer upolitisk art kan du sjekke våre gratisspillarkiv »

(Kilde: The Washington Post)

Siste fra forsiden