DICE lover at Battlefield 4-problemer snart er løst

Svenskene jobber på spreng med en oppdatering til Windows-utgaven.

DICE brenner vekk problemene, én etter én.
EA, DICE

Etter en uke med rapporter om klabb og babb med Windows-utgaven av Battlefield 4 forsikrer utvikler DICE at en oppdatering er på vei. Skyteglade spillere verden over har slitt med at spillet krasjer og fryser i varierende grad.

– Vi jobber med en PC-klientoppdatering for øyeblikket og håper at vi kan levere den snart. Når vi har spikret hva patchen inneholder, deler vi det med dere. Hovedfokuset np er å fikse så mange krasjtilfeller som mulig, og vi begynner med problemene som rammer en stor del av spillerne, forteller DICE i en oppdatering på sitt nettforum.

Oppdaterer fortløpende

I mellomtiden oppdaterer de stadig en liste med problemer, slik at arge spillere skal få vite hva som skjer og når det skjer. Denne rommer for øyeblikket stort sett problemer knyttet til Windows-utgaven. Blant problemene som fremdeles er under lupen finner vi tapt flerspillerprogresjon og korrupte lagringsfiler i historiedelen – utvilsomt noe som er til irritasjon for mange.

Battlefield 4 ble lansert sist torsdag, til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3. Nestegenerasjonshoppet kommer med en PlayStation 4-utgave 29. november, mens den utsettelsen av Xbox One her i Norge gjør at vi neppe ser spillet der før neste år.

Vi i Gamer.no jobber med en grundig anmeldelse av spillet, og publiserer den så snart som mulig.

Får ikke drifte egne servere

Sist uke tok Gamer.no tak i DICE og EAs nye retningslinjer for serverlisenser. I praksis har det blitt kuttet kraftig i hvem som for lov til å forvalte og drive utleie av egne servere, noe som gjør at blant annet de norske miljøene Battlefield.no og Battle.no må kjøpe leie av servere fra andre leverandører. Så vidt Gamer.no vet er Fragnet den eneste nordiske aktøren som fremdeles har en serverkontrakt med EA og DICE.

Verken Electronic Arts eller DICE har svart på Gamer.nos henvendelser rundt saken om serverutleie.

Les også: EA samarbeider med ESL om en Battlefield 4-liga
Les intervju: – Moro trumfer realisme, forteller Battlefield 4-produsentene

Siste fra forsiden