Dignitas til PGL major-kvalifisering

Dignitas med sterk tredjeplass under PGL Minor

Ruben «RUBINO» Villarroel og hans menn med en strålende prestasjon i Romania.

Det norske laget hentet frem storspill under PGL Minor.
Adela Sznajder/DreamHack

DISSE SPILLER FOR DIGNITAS

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Joakim «jkaem» Myrbostad
Jørgen «cromen» Robertsen
Ricardo «fox» Pacheco
Jesper «TENZKI» Plougmann
Morten «zEVES» Vollan (trener)

Etter å ha tatt seg gjennom et tøft gruppespill fredag, var det duket for et spennende sluttspill i helgen for Dignitas.

Allerede i deres første sluttspillkamp kunne laget sikre seg en plass under major-kvalifiseringen i slutten av juni. Da måtte tyske BIG overkommes i en best av tre-kamp. Mye stod på spill for det norske håpet som i forkant av turneringen ytret et mål om å nettopp kvalifisere seg.

Første kart ut var Mirage. Kartet ble en svært spennende affære hvor trippel overtid måtte til for å skille lagene. Dignitas viste seg å være sterkest og dro i land seieren med sifrene 25-21. Neste kart på blokka var Inferno, hvor det norske laget imponerte stort. Laget dominerte mot det tyske storlaget første halvdel og fullførte kartet med en overbevisende 16-5 seier.

Tøff motstand videre i sluttspillet

Jørgen «cromen» Robertsen vokste seg stor under PGL Minor.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

På tross av den imponerende seieren mot BIG, fikk laget det likevel tøft videre i turneringen. Laget møtte PENTA i deres neste kamp, og det ble en jevn affære. PENTA tok første stikk på Mirage med en knepen 16-13 seier. Deretter dominerte Dignitas på deres hjemmebane, Inferno, med en overbevisende 16-2 seier. Til slutt viste PENTA seg å bli for sterke. Dignitas måtte se seg slått 2-1 med sifrene 16-13 i favør PENTA på siste kart, Overpass.

«RUBINO» og hans menn måtte dermed ut i ny kamp mot BIG om en plass i finalen. Dette skulle også bli en svært jevn kamp. Tyskerne tok derimot to 16-14 seiere på henholdsvis Cache og Overpass og sendte dermed ut det norske laget.

Et fornøyd Dignitas lag kan forlate turneringen med billett til major-kvalifiseringen og i overkant av 40 000 kroner i bagasjen som følge av tredjeplassen. Major-kvalifiseringen spilles på samme sted som minoren, nemlig i Bukarest, Romania. Turneringen skytes i gang 29. juni.

Siste fra forsiden