Disse går vi aldri lei!

En guide til pek-og-klikk: Del 2

Her er flere gamle favoritter.

1: First page
2: New page
3: New page

The Dig

PC, Mac (Lucasarts 1995)

Stephen Spielberg designet dette spillet, og denne mannen kan jo gode historier. En asteriode er på vei mot jorda, og på en svær pressekonferanse annonseres det at jordas land går sammen om å sprenge trusselen ut av bane. Asteroiden viser seg å være et romskip, og plutselig befinner tre astronauter seg et helt annet sted i verdensrommet.

Plottet i The Dig tar en veldig original vending rett etter landing på den nye planeten, som jeg ikke skal gå inn på her for ikke å avsløre for mye. Vendingen gjør historien dobbelt spennende. Spillet viser svært vakre bilder fra en annen planet, og romvesnenes innretninger utgjør fascinerened puslespill.

The Secret of Monkey Island

Amiga, Atari, PC, Mac (Lucasarts 1990)

The Secret of Monkey Island satte pirathumor på dataspillkartet. “Look behind you; A three-headed monkey!” ble definitivt etablert som den beste måten å få noen til å kikke en annen vei på. Her møter vi for første gang den klønete wannabe-piraten med det finurlige navnet Guybrush Threepwood, og får følge ham på veien til suksess.

Mange mener at Monkey Island-serien står for det beste av Lucasarts produksjon. The Secret of Monkey Island er en studie i strålende pek-og-klikk, med alt hva det innebærer av utforsking, morsomme og spennende gåter, kombinering av duppeditter, og varemerket til Lucasarts: en utrolig sjarmerende slapstick-humor iblandet referanser til både eventyrsjangeren og spillverdenen generelt.

Den som ikke har fått det med seg ennå, bør sjekke ut Tales of Monkey Island, som er sluppet som episodiske spill i år, hos Telltale Games.

Flere anbefalinger

Denne guiden i to deler skal vise til et representativt utvalg juveler, og ett sted måtte vi bare stoppe. Andre Lucasarts-spill som kunne vært nevnt, er: Full Throttle, Indiana Jones and the Last Crusade, Maniac Mansion, og resten av Monkey Island-serien.

Dessuten er det absolutt verdt å sjekke ut følgende spill: Broken Sword-serien, Discworld Noir, Freddy Pharkas: Frontier Pharmacist, resten av Kings Quest-serien, Police Quest, Runaway: A Road adventure, Leisure Suit Larry, Space Quest, Tex Murphy-spillene, samt mange flere.

Les også
Diablo 3 lar vente på seg

Flere av klassikerne er såkalt abandonware, eller billige å få kjøpt på diverse nettbutikker til nedlasting (se f.eks. Good Old Games). De to første Kings Quest-spillene er å få i nyutgaver hos AGDInteractive, og Leisure Suit Larry 1 er også å få i ny drakt fra forskjellig hold.

Og med dette håper vi du er inspirert til både å peke og klikke til krampa tar pekefingeren din.

1: First page
2: New page
3: New page

Siste fra forsiden