Telenorligaen Rocket League

Disse lagene skal kjempe om vårens Telenorliga-trofé i Rocket League

Etter en uhyre spennende siste runde er topp fire spikret.

Psyonix, Privat, Fabian Fjeldvik/Gamer.no, Eivind von Døhlen/Gamer.no

Den niende og avgjørende Rocket League-runden i Telenorligaen er ferdig, og ti lag har blitt til fire. Nordavind, Bamble DreamTeam, Byte og Razzle Dazzlers gjør seg nå klare for sluttspill, som skal avholdes siste helgen i mai.

Nestensjokket

«Didris» og Bamble DreamTeam hadde allerede sikret sluttspill før siste runde.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Allerede før de siste kampene ble spilt hadde tre klubber sikret seg sluttspillbilletter – Nordavind, Bamble og Byte – mens kampen om den siste plassen ble uhyre spennende.

Som vi skrev før runden begynte var det hele tre lag som knivet om 4. plassen. På forhånd var det ventet at Razzle hadde størst sjanse til å ta seg videre, til tross for å ha luktet på nedrykk bare en uke tidligere. Ulvespill hadde også sjansen, mens alt var avhengig av Tøvpatruljens møte med Nordavind.

Både spillere, kommentatorer og seere forventet nok en komfortabel match for serielederen. Tøvpatruljen slo imidlertid godt fra seg og kom millimetere unna seieren, men måtte til slutt ta til takke med uavgjort.

Til tross for å ha vært det eneste laget som klarte å ta poeng fra Nordavind denne sesongen, holdt det akkurat ikke for Tøvpatruljen. Sammen med Razzle og Ulvespill endte de opp med elleve poeng, men med bedre kampforskjell var det Razzle som til slutt knep 4. plassen.

Omtrent etter oppskriften

«Seeb» og Byte tok seg greit til sluttspill.
Privat

En rask kikk tilbake på spådommene fra før sesongen viser at våre såkalte eksperter i hvert fall vet litt om hva de snakker om. Samtlige tippet minst tre av de endelige sluttspillagene, mens Henrik «Devik» Devik var den eneste som hadde inkludert Byte på sin liste.

Ifølge kommentator og Rocket League-guru Anders «Exuses» Skjulestad var det ikke slik at Byte ble undervurdert, men heller at konkurransen denne sesongen var svært jevn. Han mener videre at laget så absolutt gjorde seg fortjent til tredjeplassen det til slutt endte på.

Byte-spiller Sebastian «Seeb» Falch er fornøyd med sesongen, spesielt etter den tøffe åpningen med tap 5-1 for Nordavind.

– En tøff start mot Nordavind, men vi tok alle kampene vi skulle. Med tanke på at vi aldri spilte sammen utenfor Telenorliga-kampene føler jeg at sesongen gikk akkurat som planlagt, forteller Falch.

Razzle ut, Razzle inn

Les også
Anmeldelse: Rocket League
«Andey» Razzle er ikke spesielt fornøyd med sesongen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Av overraskelser trekker «Exuses» frem den svake sesongstarten for Razzle, og den påfølgende snuoperasjonen. Laget med to strake andreplasser i Telenorligaen så lenge ut til å gå glipp av sluttspill, men da det gjaldt som mest klarte gutta altså å kjempe seg inn igjen.

Andreas «Andey» Groven fra Razzle er lettet over sluttspillplass. Nå får gutta en ny sjanse til å snu på ting i sluttspillet, men han er ellers misfornøyd med sesongen hittil.

– [Dersom vi vinner] er jeg fornøyd med sluttspillet, men ikke med seriespillet, forteller Groven.

Hvem Razzle får møte i semifinalen er enda ikke bestemt, men en mulig motstander er guttas overmenn fra de to siste Telenorliga-finalene – nemlig Nordavind. Oslo-laget tok seg som vanlig til sluttspill uten store problemer, selvfølgelig med unntak av nestenblemma mot Tøvpatruljen.

– Kom jo på førsteplass uten å tape, så kan ikke klage. Men det er skuffende å ikke vinne alle kampene, melder Jørgen «Jwols» Olsen.

«Jwols», «Reganam» og «Al Dente» vil forsøke å ta nok en Telenorliga-seier i mai.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Interessant nok endte Nordavinds seiersrekke i forrige sesong også med en uavgjortkamp mot nettopp Tøvpatruljen i siste runde. Noen uker senere kunne laget riktignok løfte sitt tredje strake Telenorliga-trofé, og som «Jwols» påpeker vil ikke selvtilliten svekkes av ett dårlig resultat.

Savner større profesjonalitet

Sesongen var heller ikke uten skuffelser, og «Exuses» synes det er beklagelig at GoToSleep ikke stilte til kamp i runde åtte. Resultatet var at laget ble trukket, noe som skulle vise seg å påvirke tabellen.

GoToSleep spilte nemlig uavgjort mot Razzle da de møttes tidligere i sesongen. Når et lag trekkes blir dets spilte kamper annullert, som i Razzles tilfelle betyr at de mistet ett poeng, mens for eksempel Ulvespill – som vant mot GoToSleep – mistet tre. Uten nedjusteringen av poeng kunne vi ha sett et annet lag på sluttspillscenen om en måned.

– Jeg har sagt det tidligere at profesjonaliteten må heve seg betraktelig, forteller Skjulestad og minner om at norsk Rocket League etter planen skal inn som spillobjekt på Oddsen mot utgangen av 2019.

Neste punkt på Rocket League-kalenderen i Telenorligaen blir altså sluttspillet, som skal avholdes i Oslo 25. til 26. mai. En gang før den tid skal Nordavind – som tabellvinner – velge sin semifinalemotstander, og vi kommer tilbake med en grundig analyse i forkant av sesongavslutningen.

Slik ser tabellen ut etter endt seriespill.
Gamer.no

Siste fra forsiden