Dota 2 - The International 2014

Disse lagene skal spille i The International 2014

De første detaljene om årets største Dota 2-begivenhet er klare.

Disse lagene er invitert til The International 4:
Team DK
Vici Gaming
NewBee
Invictus Gaming
Titan
Evil Geniuses
Alliance
Natus Vincere
Team Empire
Fnatic
Cloud 9

Til sommeren er det klart for det fjerde verdensmesterskapet i Dota 2, bedre kjent som The International. Turneringen er arrangert av spillets utgiver Valve. Fjorårets arrangement slo alle tidligere esportrekorder med en svimlende premiepott på 17 millioner norske kroner, der halvparten gikk til det svenske vinnerlaget Alliance.

Få overraskelser

Sjokkfaktoren var lav rundt årets forhåndsinvitasjoner. Alle de tre lagene som tidligere har stått øverst på pallen i The International er selvskrevne på gjestelisten; fjorårets vinnere Alliance, kinesiske Invictus Gaming som vant i 2012 og Natus Vincere, som vant den første The International i 2011. Ukrainske Na´Vi har for øvrig vært i finalen i alle utgavene av The International.

Bilde fra The International 3.

Det eneste laget fra USA som har fått direkte invitasjon er Evil Geniuses, som nylig kom på tredjeplass i storturneringen Starladder 9. Russland er også representert med Team Empire, som kom på plassen over i Starladder.

Av de forhåndsinviterte lagene seiler Team DK opp som klare favoritter. Kinesiske DK kjørte over all motstand og vant nylig den prestisjefylte Starladder 9-turneringen uten store problemer. Team DK får også selskap av lagene NewBee og Vici Gaming fra Kina.

Fra Malaysia kommer Titan eSports. Titan består av de samme spillerne som kom på tredjeplass i fjorårets VM med laget Orange. Titan har knust all motstand i Sørøst-Asia i år, med unntak av Scythe Gaming, som for øvrig ikke ble direkte invitert.

De to siste lagene som har mottatt direkte invitasjon er Fnatic og Cloud 9, begge basert i Europa. Cloud 9 fikk nylig andre plass i Dreamhack Bucharest og DotA 2 Champions League, og er til tross for mange andreplasser et av de sterkeste lagene i verden for tiden. Fnatic kom tidligere i år seirende ut av MLG T.K.O. og XMG Captains Draft.

Beintøff kvalifisering

De inviterte lagene fyller 11 av totalt 16 plasser. Fire av de resterende fem fylles med regionale kvalifiseringsrunder fra Amerika, Sørøst-Asia, Kina og Europa. Etter at disse rundene er ferdige, vil 2. plassene i hver av de respektive regionene spille om den siste plassen.

Av lag som må nevnes her finner vi mellom andre Team Liquid fra USA, som i fjor kom på åttendeplass i The International. Etter en svært svak vinter og vår er det forventet at de er sultne på revansj. Team Dog fra Europa er også verdt å holde øye med, da de nettopp har sikret seg en plass i den prestisjefulle turneringen ESL One. RoX.KIS fra Russland har også spilt mye med de store gutta i vår, og er ventet å gjøre det bra i kvalifiseringen.

I Sørøst-Asia er det forventet at Scythe Gaming fra Singapore og Team Zephyr fra USA/Korea vil hevde seg i toppen. I tillegg har koreanske MVP Phoenix tidligere vist at de kan overraske. I Kina er det LGD, CIS og TongFu som stiller sterkest.

Solgte ut på rekordtid

Les også
Ranheim og Vålerenga skal forsvare Norges ære i FIFA Nordic Masters
Key Arena.

Grunnet etterspørselen for billetter har Valve flyttet The International til Key Arena i Seattle, som har kapasitet til omtrent 10 000 tilskuere. Da billettene ble lagt ut for salg, ble de revet bort på 12 minutter.

Selve turneringen går av stabelen fra 18.-21. juli, med gruppespill fra 8.-13. juli. Dette er vesentlig tidligere enn foregående år, og har ført til noe misnøye blant DotA 2-profesjonelle, da svært mange store turneringer avholdes tilnærmet samtidig. MLG har for eksempel måttet avlyste sin DotA 2-turnering ved MLG Anaheim som følge av det tettpakkede tidsskjemaet.

Nyheten om lagene kommer rett etter at Valve slapp oppdatering 6.81 til spillet, en oppdatering de kaller «Vårrengjøringen». Spillet har tilsynelatende aldri vært så balansert som det er i 6.81, noe som tilrettelegger for en svært bra og spennende turnering i juli.

Disse lagene skal spille kvalifiseringsrunder til The International 4

Amerika
Union Gaming Sneaky Nyx Assassins
No Earthspirit Osiris Gaming
eHug CNB eSports Club
Team Liquid Revenge eSports
North American Rejects TOP 5
Sørøst-Asia
Team Kaliber MITH.Trust
MVP Phoenix Schyte Gaming
First Departure Arrow Gaming
Rex Regum Qeon Team Zephyr
Execration Orange eSports
Kina
TongFu LGD Gaming
CNB.cn Orenda
Dream Time.NGC CIS-Gameing.cn
Speed Gaming.cn New Element
LGD.CDEC HyperGloryTeam
Europa
NEXT.kz MYM
Virtus.Pro Team Dog
RoX.KIS Aware Gaming
Relax Power Rangers
Monommaniacs hehe united

Siste fra forsiden