League of Legends

Disse League of Legends-lagene skal kjempe i Katowice i mars

IEM har avslørt oppsettet, premiepotten og de inviterte klubbene.

Helena Kristiansson/ESL

I begynnelsen av mars avsluttes sesong ti av Intel Extreme Masters. De beste League of Legends-lagene i verden samles i Katowice fra 4. til 6. mars og konkurrerer om nærmere 1 million norske kroner.

Fire lag har kvalifisert seg, og fire lag er direkte invitert til Katowice. I laglisten finner vi europeiske, amerikanske, kinesiske og koreanske lag. Lagene deles inn i to grupper der det spilles «best av en»-format med dobbeltutslag. De to beste fra hver gruppe går videre til semifinaler i et «best av tre»-format. Finalen avgjøres i «best av fem».

DISSE LAGENE SKAL DELTA I IEM KATOWICE:

Vis mer

CLG
Ever
Origen
Qiao Gu Reapers
Team Solomid
SK Telecom T1
Fnatic
Royal Never Give Up

SE OGSÅ: De beste League of Legends-øyeblikkene i 2015

De inviterte

De fire inviterte lagene er Team Solomid, SK Telecom T1, Fnatic og Royal Never Give Up. Team Solomid reiser ned til Polen med superstjerner som Yiliang «Doublelift» Peng, Søren «Bjergsen» Bjerg og Bora «Yellowstar» Kim. Klubben er regjerende mestere i Intel Extreme Masters World Championships, men har vist varierende prestasjoner så langt i den amerikanske ligaen.

Fjorårets verdensmestere i SK Telecom T1 er også invitert. Laget med den anerkjente Mid Lane-spilleren Lee «Faker» Sang-hyeok er en av favorittene til å vinne. Det er tre spillere i verden som har vunnet det offisielle verdensmesterskapet mer enn en gang, og alle tre finner du i SK Telecom T1. I tillegg til Sang-hyeok, har jungleren Bae «Bengi» Seong-ung og treneren Kim «KkOma» Jung-gyun vunnet verdensmesterskapet. Laget har vunnet tre kamper og tapt to så langt i den koreanske ligaen.

Ikke overraskende finner vi Fnatic på listen, med seier i det europeiske ligasystemet i fjor og 3-4. plass i verdensmesterskapet. Siden den gang har laget byttet ut tre spillere og blitt tydelig svekket. Laget har så langt i ligaen tapt mot Team Vitality, Unicorns of Love og G2 Esports. De står med tre tap og tre seire.

Som siste inviterte lag finner vi Royal Never Give Up som er et relativt nytt lag, stiftet av tidligere toppspiller Xiao «Godlike» Wang. Klubben vant National Electronic Sports Open (NESO) i november 2015. Så langt har de fire seire og ett tap i den kinesiske ligaen.

De kvalifiserte

Fire lag har kvalifisert seg gjennom IEM: San Jose og IEM: Cologne i 2015. Europeiske Origin og amerikanske Counter Logic Gaming var de første lagene som kvalifiserte seg til Katowice etter å ha danket ut amerikanske Team SoloMid og koreanske Jin Air Green Wings. Origin står med tre seire og tre tap så langt i den europeiske ligaen og Counter Logic Gaming står med fire seire og to tap i den amerikanske ligaen.

I Köln måtte de to europeiske klubbene Fnatic og H2k se seg slått av kinesiske Qiao Gu Reapers og koreanske Ever. Sistenevnte klubb overrasket de fleste da de slo ut SK Telecom T1 og Cj Entus i LoL KeSPA Cup. Seieren i denne turneringen sendte laget direkte til Köln, og nå Katowice. QGR er så langt ubeseiret i gruppe A i den kinesiske ligaen, Ever på sin side kvalifiserte seg ikke til ligaspill i Korea.

Blant de fire kvalifiserte lagene finner vi stjerner som Paul «sOAZ» Boyer og Jian «Uzi» Zi-Hao. Boyer har deltatt i det offisielle verdensmesterskapet tre sesonger, to sammen med Fnatic og ett med Origin i 2015. Zi-Hao på sin side har deltatt to ganger. Begge årene har han tapt finalen, mot henholdsvis SK Telecom T1 og Samsung White.

Siste fra forsiden