Norske e-sportutøvere i utlandet

Disse norske spillerne vant mest premiepenger i 2019

Nok en gang markerte flere norske e-sportstjerner seg rundt om i verden.

Cooler Esport/Privat/Tor-Steinar Nastad Tangedal/Epicenter/Blizzard/Sindre Stien/Nordavind/DreamHack/Starladder/montasje Gamer.no

2019 var et fantastisk år for e-sport. Vi mangler fortsatt et stort norsk lag i internasjonal sammenheng, men vi har mange enkeltdeltakere som har vist muskler gjennom hele året. I denne artikkelen har vi samlet de utøverne som vant mest premiepenger gjennom 2019, ifølge Esport Earnings.

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen - Fortnite

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen tok storeslem under VM i Fortnite.
Cooler Esport

Emil Bergquist Pedersen, bedre kjent som «Nyhrox» har virkelig slått igjennom i år. I en alder av 16 vant Emil fra Re i Vestfold VM i Fortnite, sammen med sin tidligere duo-partner David «Aqua» Wang. Mellom seg delte de to tre millioner dollar, noe som tilsvarer over 13 millioner kroner hver med dagens kurs. Siden den gang har duoen gått fra hverandre, og Bergquist Pedersen står nå som bosmanspiller. Det blir uten tvil spennende å se hva Bergquist Pedersen kan få til i 2020.

Ludvik «Aitzy» Jahnsen - PUBG

Ludvik «Aitzy» Jahnsen og FaZe Clan gjorde det stort i 2019.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Ludvik «Aitzy» Jahnsen fra FaZe Clan har hatt et år fylt med oppturer og nedturer. Fra å imponere i Playerunknown's Battlegrounds Europe League, til å bli utestengt for juks av spillskaperen PUBG Corp. Utestengelsen ble senere opphevet, og det var da ting begynte å gå på skinner for nordmannen og FaZe Clan. Med seier i PUBG Europe League i både fase 2 og 3, i tillegg til en seier i Global Loot League Grand Slam og en andreplass i PUBG Global Championship, sikret Jahnsen seg premiepenger for nærmere to og en halv millioner kroner.

Casper «Hunterace» Notto - Hearthstone

Casper "Hunterace" Notto vant mest av samtlige Hearthstone-spillere i fjor.
Blizzard

Casper «Hunterace» Notto fra Nordavind var navnet på alles lepper da han i april 2019 gikk av med seieren i Hearthstone World Championship. Unggutten fra Oslo har gjorde det utrolig bra i 2019 og ingen andre Hearthstone-spillere hentet mer premiepenger enn Notto i fjor, som hentet inn over 2,3 millioner kroner i fjor.

Martin «MrSavage» Foss - Fortnite

Martin Foss, som går under aliaset «MrSavage» hos NRG, har hatt et godt år med mange solide turneringer. Fjerdeplass under TwitchCon og 14. plass under World Cup for duoer, etterfulgt av en respektabel 29. plass da han spilte alene, gjorde at den 16 år gamle Oslo-gutten hadde et fantastisk år med over halvannen million kroner i premiepenger.

Tommy «Taiga» Anh Le - Dota 2

Tommy "Taiga" Anh Le ble historisk som første nordmann i The International.
Epicenter
Les også
– På Inferno var jeg klar for 777

Den norske supportspilleren Tommy Anh Le, bedre kjent som «Taiga», gjorde historie da han var første nordmann til å spille i The International, som er Dota 2 sin aller gjeveste turnering. Riktignok endte laget med å ryke ut ved første mulighet, men likevel har både «Taiga» og hans lagkamerater levert solide resultater i 2019, både for Alliance og senere Team Liquid. Den norske Dota-stjernen dro inn hele 1,5 millioner kroner i 2019.

Endre «Endretta» Byre - Fortnite

I en alder av 14 er Endre «Endretta» Byre den klart yngste på listen.
Privat.

Stavangergutten Endre «Endretta» Byre var kun 14 år gammel da han deltok i Fortnite World Championship i sommer. Der gikk han i likhet med Martin «MrSavage» Foss av med en topp 30-plassering, nærmere bestemt 24. plass, og en latterlig pengepremie for en gutt som ikke har hatt konfirmasjon enda. Senere samme år tok Byre og laget hans i Misfits en imponerende andreplass i Fortnite Champion Series. Totalt i fjor endte den unge siddisen med over 1,2 millioner i inntekt fra premiepenger.

Håvard «rain» Nygaard - CS:GO

Håvard "Rain" Nygaard og FaZe vant et par turneringer, men går nok skuffet inn i 2020.
Adela Sznajder/DreamHack

Håvard «Rain» Nygaard og stjernegalleriet i FaZe Clan hadde ikke akkurat et drømmeår med tanke på standarden de har satt tidligere, men gikk likevel av med seieren i Blast Pro Series både i Miami og København. Nygaard ble kåret til verdens fjerde beste spiller i 2017, før han året etter falt ned til 18. plass på nettstedet HLTV.org. Det blir neppe noen topplassering etter 2019, men Florø-gutten kan trøste seg med at det ble over 1,1 millioner kroner i premiepenger i fjor.

Jim Gunnar «Jeemzz» Eliassen - PUBG

Det har både blitt lagbytte og turneringsseier for Jim Gunnar "Jeemzz" Eliassen i 2019.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Nok en PUBG-spiller med et godt år bak seg. Jim Gunnar «Jeemzz» Eliassen signerte i januar 2019 for Team Liquid og har siden den gang levert solide resultater. Det har riktignok kun blitt én turneringsseier dette året, da de vant PUBG Europe League Kick-Off Cup, blant annet foran Aitzy og FaZe Clan som kom på tredje. Med flere solide turneringen vant 24-åringen over 900.000 kroner i premiepenger i fjor.

Patrik «Pate1k» Zaharchenko - Fortnite

Den unge 17-åringen fra Hamar er den fjerde Fortnite-spilleren inne på topp 10 over de som tjente mest i 2019. Zaharchenko spilte sammen med tidligere nevnte Endre «Endretta» Byre i Fortnite Champion Series, og fikk en sterk sjetteplass under Fortnite Secret Skirmish. Dette gjorde at den norsk-ukrainske unggutten dro inn over 900.000 kroner i premiepenger i 2019.

Joakim «jkaem» Myrbostad - CS:GO

Joakim "jkaem" Myrbostad har gjort det meget solid med sine australske lagkamerater.
Starladder

Joakim «jkaem» Myrbostad har hatt det beste året i sin CSGO-karriere i 2019. Til tross for at det ikke ble noen trofeer i 2019, har Myrbostad og hans australske lag utviklet seg enormt i løpet av fjoråret. Såpass mye at 100 Thieves valgte å kjøpe laget den siste dagen i oktober. Laget kom så og si alltid til sluttspillet når de deltok i turneringer, og kom helt til finalen i IEM Beijing i november. Myrbostad kan likevel se tilbake på 2019 som et godt år, som endte med over en halv million kroner i premiepenger for mannen fra Elnesvågen.

Siste fra forsiden