NFI - spillstøtte

Disse spillene får støtte fra NFI i denne runden

Ni norske spill får 6,6 millioner kroner i utviklingsstøtte. Tre av dem er helt nye.

Norse.
Arctic Hazard

Med jevne mellomrom bevilger Norsk filminstitutt midler til norske spillprosjekter. I denne omgangen har de valgt å gi utviklingsstøtte til ni spill, som mellom seg har fått 6,6 millioner kroner i bevilgning. Av disse har 6 av prosjektene fått støtte tidligere. Totalt var det 26 søkere om beinet.

– I denne runden har vi blant annet gitt tilskudd til flere fine spill for de minste barna, og det er veldig gøy! Samtidig er det stor variasjon i sjangre og temaer, sier spillansvarlig i NFI, Kaja Hench Dyrlie i en pressemelding om bevilgningsrunden.

Oppfølgere og ringrever

Earthlock 2.
Snowcastle Games

Snow Castle AS, som tidligere har stått bak rollespillet Earthlock, er godt igang med å utvikle oppfølgeren Earthlock II. Utviklerne sier at spillet skal være mer åpent enn sin til sammenligning mer lineære forgjenger, uten at vi vet så mange flere detaljer ennå. For dette prosjektet får de 1,6 millioner kroner i tilskudd denne runden.

Megapop er et annet kjent selskap på listen. Kanskje mest kjent for mobilspillet Trolls vs. Vikings, men nå jobber de med et digitalt kortspill kalt Fight. Hvordan dette skal virke vet vi ikke ennå, men spillet er satt til fremtiden og tar for seg det fiktive e-sportspillet Holo-Fight. Prosjektet fikk 1,2 millioner kroner i støtte denne runden.

Veien hjem er et spill myntet på barn og unge. Her følger vi mauren Mari på ferden hjem til maurtua. Spillet skal slippes på PC og konsoll, og har fått 1 million kroner i støtte denne runden.

Det siste spillet som får et millionbeløp er Norse fra Arctic Hazard. Strategispillet er satt til vikingetiden i Norden og England, og tar sikte på å sette spilleren i rollen som en landsbyhøvding i Norge. Det hele skal være historiedrevet, med en fortelling skrevet av forfatteren Giles Kristian. Spillet har fått 1 million kroner i støtte denne gangen.

Veien hjem.
Skinny Bandit

Henchman & Goon, som nylig ga ut Pode, får 500 000 kroner i støtte for å utvikle Nenia. Dette eventyrspillet tar for seg rimelig tunge tema – depresjon, angst og avhengighet. Spillet skal slippes på konsoll og PC.

Ellers får Polyblock 400 000 kroner for å utvikle Tanknarok – et spill der man kjemper mot hverandre i hver sin tanks. Eduplaytions historiedrevne puzzlespill, kalt Numetry, får 300 000 kroner. Monkeybins Monsterminds får 400 000 kroner for å utvikle sitt Scrabble-inspirerte puzzlespill, mens Puny Games får 200 000 kroner i støtte for Rival Racers – et arkadespill der to romskip kjemper mot hverandre mens de endrer seg.

LES OGSÅ: Starter nasjonalt dataspillsenter i Bergen »

Tanknarok-trailer. (Video: Polyblock AS)

Siste fra forsiden