Feature

Disse spillene kommer i april

Håper du har gjort deg ferdig med mars-spillene. Nå banker nemlig april på døren.

Tiden går jammen meg fort. Snart er en innholdsrik mars måned over, og vi har kost oss. I starten av måneden reiste jeg og Lasse Lervik til Game Developers Conference i San Francisco, og vi fikk som vanlig kloa i masse interessant stoff. Det at jeg fikk svineinfluensa og en rekke livstilssykdommer (les: cheddaroverdose) på kjøpet er av akademisk interesse. Vi anmeldte også spill som Dragon Age II, Homefront, Total War: Shogun 2 og Crysis 2. Det var riktignok ikke alle stortitler som innfridde helt. Ja, vi peker på deg, Homefront!

Dessuten fikk vi jo en helt ny konsoll på det norske markedet. 3DS har skapt stor interesse hos mange spillere, og vi har anmeldt en rekke slippspill til konsollen. Så langt er det nok Super Street Fighter IV 3D Edition som har imponert aller mest, men vi gleder oss til mer snadder på den fronten.

Nå står april for tur, en ny spennende spillmåned. Våren er kanskje ikke like ekstrem på spilltrykk som perioden opp mot jul, men det er sannelig ikke langt unna. Vi har valgt å sette et ekstra fokus på fem av spillene som kommer ut den neste måneden.

Conduit 2 (Wii)

Ute: 15. april

Conduit 2.

Det første The Conduit skulle nærmest revolusjonere skytespillsjangeren på Wii. Slik ble det aldri. Det var en kurant og interessant tittel, men maktet ikke å nå helt opp. Nå er oppfølgeren på vei, et spill vi faktisk fikk teste litt under Game Developers Conference. High Voltage lover oss en mer raffinert og strømlinjeformet spillopplevelse, også i flerspillermodusen.

Du spiller fortsatt som agent Michael Ford og det hele starter på en stormfull oljeplattform – umiddelbart etter at det første spillet sluttet. Nå skal vi ikke bare kjempe mot romvesner i et herjet Washington D.C.. Vi kommer til å få langt mer varierte miljøer og flere interessante scenarioer. Dessuten blir skytingen mer presis, da Conduit 2 støtter Wii MotionPlus. Vi er spente på hvordan det ferdige spillet blir.

Operation Flashpoint: Red River (PC, X360, PS3)

Ute: 21. april

Operation Flashpoint: Red River

Det originale Operation Flashpoint: Cold War Crisis fra 2001 har fått et klassikerstempel. Dette var en real soldatsimulator, med høy vanskelighetsgrad og fokus på realisme. Nå er et nytt spill i serien rett rundt hjørnet, med undertittelen Red River. Det er ikke lenger Bohemia Interactive som står bak utviklingen av disse spillene, og enkelte mener det har gått på beskosting av blant annet realisme.

Likevel, vi snakker om et taktisk skytespill i Red River også. Handlingen finner sted i Tajikistan i 2013. Her bryter det ut borgerkrig, og da ser sannelig min hatt US Marines muligheten til å gå inn for å rydde opp. Folkets frigjøringshær og Kina blir sinte, og da har man plutselig et ganske så stort problem. Spillet kommer for øvrig med støtte for å spille i samarbeidsmodus, og kampanjemodusen vil være delt opp i tre større kapitler.

Les også
Anmeldelse:

Portal 2 (PC/Mac, X360, PS3)

Ute: 21. april

Portal 2.

Det første Portal kom overraskende på mange da det var en del av herlige The Orange Box fra Valve i 2007. Spillet ble hyllet som en triumf, og da er det ikke veldig rart at vi får en oppfølger. Nå kan to gå sammen og samarbeide om å løse merksnodige fysikkoppgaver hos Aperture Laboratories. Det høres kanskje smått slitsomt ut, men tro meg: dette er bare dødsfett. Vi har testet spillet flere ganger allerede, og gleder oss som små unger.

– Hvis du elsket det første Portal, og ikke er helt venneløs, vil du trolig forgude Portal 2. Det er min påstand etter å ha kjørt igjennom tre brett i oppfølgeren. Spillet gjør det så lekende naturlig og engasjerende å jobbe sammen. Man blir ivrig, prater konstant og ler godt hele tiden. Det er som da laget mitt sparket rumpe i kanonball i gymmen på skolen. Valve har nemlig klart å smelte sammen konkurranseinstinkter, skrytelyst og samarbeid på en glitrende måte, skrev jeg i en nylig sniktitt.

Mortal Kombat (X360, PS3)

Ute: 22. april

Mortal Kombat.

Mortal Kombat er en av bautaene innen slåssespillsjangeren, men det begynner å bli en stund siden tittelen hadde sin voldelige gullalder. Det håper skaper Ed Boon å endre på med vårens Mortal Kombat. Vi loves masse nye finesser og at serien skal stå opp fra de ”døde”. Ja, og masse vold, da. Skikkelig makaber vold:

– Utseendemessig er dette en lekker sak, og det er ikke vanskelig å kjenne igjen figurene heller. Samtidig må vi belage oss på minst like mye blod og gørr som noen gang, enten det er i form av ultrabrutale avslutningsangrep, spesialtriks som viser røntgenbilder av ekstremødeleggelsen din eller omgivelsene – som viser utenforstående som blir torturert og andre makabre hendelser, skrev Lasse Lervik etter å ha sett spillet i San Francisco.

Darkspore (PC)

Ute: 28. april

Darkspore.

I det originale Spore fra 2008 kunne du lede en organisme fra amøbestadiet til romalderen, samtidig som man selv bestemte hvordan alt fra skapninger til bygninger skulle se ut. Potensialet i Will Wright-tittelen var stort, men Spore maktet vel ikke helt å innfri alle forventningene. I april kommer Darkspore. Dette er ikke en direkte oppfølger til Spore, men mer en aldri så liten avlegger.

Darkspore starter når en mektig rase med kontroll over liv og utvikling skaper en ny livsform de ikke kan kontrollere. Den nye livsformen sprer seg raskt gjennom galaksen og underlegger seg alt og alle den kommer over. Du spiller en skapning som har greid å unngå livsformen, og nå slår du tilbake for å berge galaksen. For å bekjempe mutantene som står i veien for deg må du samle din egen gjeng med sære skapninger. Disse fungerer som spillfigurene dine, og som i Diablo og andre actionrollespill kan de oppgraderes med ekstra utstyr og våpen.

Mye vil ha mer

Det kommer selvsagt mer enn disse fem utvalgte i april. Allerede 1. april får vi blant annet Patrician IV: Rise of a Dynasty til PC, og The 3rd Birthday til PSP. Skytefans kan se frem til Battlefield Play4Free, og MMO-elskere kan prøve seg på spennende World of Tanks 12. april. Dessuten skal vi få danset litt til Michael Jackson: The Experience et par dager senere.

World of Tanks.

PlayStation 3-eiere har nok huket av 22. april. Da kommer det taktiske skytespillet SOCOM: Special Forces i butikkene. Spillmatiseringen av filmen Thor er det kanskje ikke store forventninger til, men av og til glimter også denne typen spill til og overrasker. Du bør ta en kikk på vår Spillkalender for full oversikt over hva som kommer i april, og i månedene fremover.

Vi skal imidlertid gjøre mer enn bare å spille og anmelde i tiden fremover også. Allerede nå har vi turer planlagt i april. London er første reisemål, der vi skal besøke EA Showcase. Her skal flere av EAs kommende stortitler testes, noe som borger for flere interessante artikler her på Gamer.no. En uke senere går turen til USA og (kuriøst nok) Salt Lake City. Vi kan ikke si all verden om denne turen, men vi skal i hvert fall besøke en utvikler som tar rollespill på alvor – og har en etterlengtet tittel som kommer ut i år!

Så da er det bare å be dere følge med her på Gamer.no også i april. Jeg kan i hvert fall garantere dere tonnevis av interessante anmeldelser, sniktitter, features og et høyt trykk på nyhetsfronten. Så får dere være med i debatten, og fortelle oss hva dere ser frem til i tiden som kommer.

Siste fra forsiden