Disse går vi aldri lei!

Disse går vi aldri lei!

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Du har ikke spilt et pek-og-klikk-spill hvis...

...du ikke har hørt noen av disse før:

"It's no use, it's locked."
"I can't see a thing down there."
"Now, why would I do that?"

Nå har vi kommet til bokstaven P i vår alfabetiske oversikt over strålende pek-og-klikk-spill. Del 1 med spill frem til O finnes her. Voilà:

Phantasmagoria

PC, Mac (Sierra On-Line/Kronos Digital 1995)

De som spilte Phantasmagoria i sine unge år, kan fortelle historier om sitt første møte med Redsel med stor R. Spillet var ikke for småunger, og desto mer spennende ble det jo. I dag ser vi at kalkuntendensene absolutt er tilstede, og desto artigere blir det jo.

Spillfigurene i Phantasmagoria var opptak av levende skuespillere, noe som nok gjorde uhyggen større for datidens publikum. I ekte The Shining-ånd har et ektepar skaffet seg et enormt, gammelt hus for å pleie kjærligheten og sine kunstneriske evner. I takt med at hun får ekle drømmer og syn, begynner han å endre seg. Man spiller kona Adrienne, som utforsker huset og avdekker familiehemmelighetene der. Det ligger i kortene at Adrienne snart må kjempe for å seg komme unna i live.

Sam & Max Hit the Road

PC, Mac (Lucasarts 1993)

Duoen fra Sam & Max består av en gal hund og en enda galere kanin som vandrer rundt på hver sine to bein. Tegneserien de opprinnelig stammer fra har knapt fått så mye oppmerksomhet som spillet. Sam og Max er frilanspoliti, som i praksis betyr at de tar på seg sheriffstjerna, putter revolveren i beltet, og setter loven til side under oppdragene sine.

Her skal de finne en savnet Bigfoot, og etterforskningen blir på alle måter mer absurd og morbid enn du klarer å forestille deg. Involvert er blant annet verdens største garnnøste, og magesekken til en kattunge. Følgende er fra en typisk replikkveksling mellom Sam og Max:

Sam: Aw, it's a cute little hypercephalic kitten.

Max: (tre alternative svar) I am repulsed by his bulging eyes. / I'll call him "Mittens", because I think he'd make a fine pair of them. / He's adorable! Let's take him home and put tape on his feet.

Sam og Max ser prikk like ut i Telltale Games sine nyeste episoder.
Sam og Max utenfor kontoret sitt

Kommentarer (21)

Forsiden akkurat nå

Til toppen