Ditt eget hjem på PlayStation 3

Med Home får hver PlayStation 3-eier sin egen virtuelle leilighet, og muligheten til å sosialisere med andre spillere over nettet.

Sony har kunngjort Home, et gratisprogram for PlayStation 3 som vil lanseres til høsten. Ved hjelp av Home vil spillerne få lage sin egen figur (som skal representere dem), og innrede sin egen virtuelle leilighet, hvor de blant annet kan få besøk av andre spillere.

Vanlig leilighet i Home

Leiligheten kan innredes ved hjelp av ulike møbler, samt bilder og media fra brukerens egen harddisk. De får også tilgang på en TV, som kan brukes til å vise trailere og andre ting på.

Et av rommene i leiligheten vil være dedikert til trofeer som spillerne låser opp ved å oppnå spesielle ting i ulike spill, omtrent slik som "achievements"-poengene på Xbox 360.

Utenfor leiligheten kan man sosialisere i en rekke samleområder, og Sony snakker også om å la utviklere, utgivere og selskaper utenfor spillindustrien få sine egne områder hvor de representeres.

Kommunikasjon foregår ved hjelp av tekst, lyd og videochat, samt sofistikerte følesesanimasjoner. Nettverket skal også tillate brukere å bli med i onlinespill, handle ting og dele privat innhold.

Gamevideos har en lang video som viser Home demonstrert på GDC, av Sonys Phil Harrison. Denne gir et godt inntrykk av hvordan den virtuelle verdenen vil fungere.

Siste fra forsiden