Telialigaen - League of Legends

Domino har gjort spådommen før sesongen til skamme

Søndag møter de Viking i sluttspillduell.

Domino og Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad (til venstre) går i sluttspillduell mot Anders «Sharp» Lilleengen og Fact søndag kveld.
Blackfilm/Domino/Fabian Fjeldvik/Gamer.no

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE AV TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

18:00 - Dreamz - GamerGrotta
18:00 - Fact Revolution - Vanir
18:00 - Nordavind - Bifrost
18:00 - Riddle - Celestial Gaming
20:00 - Viking - Domino

Se resten av kampene i terminlisten »

Det har vært en interessant sesong for Fredrikstad-baserte Domino. Foran sesongen var det ikke mye som kunne bli skrevet om klubben, annet enn at lagets og ligaens eneste kvinnelige tilskudd, Charlotte «Charry» Helgesen, hadde deltatt i den øverste divisjonen tidligere.

LES OGSÅ: Fem lag kjemper om tre sluttspillplasser før de to siste rundene

Nå syv kamper senere er Domino blant topp fire, de har slått Riddle og kan søndag kveld sikre seg sluttspillplassen mot laget som ligger over dem på tabellen Viking. En ekte askeladd-historie i Telialigaen denne sesongen.

– Da vi så ekspertenes uttalelser om hvor vi kom til å ende i løpet av sesongen så brukte vi det som motivasjon. Vi ville vise at vi er bedre enn det alle trodde, sier Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad til Gamer.no.

VÅR SPÅDOM: Mer åpen 1. divisjon enn på lenge

Julian «DogSledder» Nash er imponert over Domino.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

En av de som tippet Domino på sisteplass før sesongen var kommentator Julian «DogSledder» Nash. Han er glad for å bli motbevist av et hardtarbeidende lag med fokus på utvikling.

– Domino har allerede hatt en fantastisk sesong, og overgått alles forventninger. Kronen på verket hadde vært å ta seg til sluttspillet, og det tror jeg at det er en legitim sjanse for at de gjør. De har virkelig vist hva man kan klare hvis man jobber godt sammen, og det kan man virkelig se på samarbeidet og makroen deres. De ble nok undervurdert foran sesongen på grunn av en ganske ukjent lagoppstilling, men lite gjør meg mer fornøyd enn å bli motbevist på denne måten, sier han.

Se kampen mellom Viking og Domino søndag kveld klokken 20:00 på vår Twitch-kanal »

– Viking kan ikke ta denne for gitt

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Hannes «Raxes» Ekman (Top)
Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad (Jungle)
Magnus «Valiant» Thoresen Østmo (Mid)
Raducu «leandoer» Florin-Valentin (ADC)
Charlotte «Charry» Helgesen (Support)

Det vil være en nerve i hovedkampen søndag kveld. En kamp som kan avgjøre alt for begge lag, en kamp ingen har lyst å tape, og begge vil vinne. Spørsmålet blir om ønsket om å ikke tape vil bli sterkere enn viljen til å vinne for begge. I Domino-leiren er de sikker på at de kan slå Viking.

– Det blir en spennende kamp mot Viking. En kamp som vil bli helt avgjørende, så noe annet enn poeng vil bli en skuffelse. Vi tror det er fullt mulig med uavgjort, men man skal ikke se bort i fra at det blir seier til et av lagene. Vi føler vi fortsatt har mer å vise så Viking bør ikke ta denne kampen for gitt, selv om de på en god dag er ett av landets beste lag.

Les også
– Høyden er kanskje prinsen fra Bergen, men vi har kongen

DISSE SPILLER FOR VIKING

Vis mer

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)
Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)

De siste par ukene har Domino fått mye fokus på seg selv som et overraskelseslag, og det har vært mye prat om et sluttspill. Skal vi tro «Scumwave» har det vært målet fra dag én.

– Vi kjemper om en sluttspillplass, og nå er vi ved målstreken. Sluttspill var vårt mål fra starten, selv om det kanskje hørtes urealistisk ut fra utsiden, helt til nå. Vi hadde en del ukjente fjes, så det var ikke rart vi ble tippet langt nede, men vi håper nå at vi har fått vist at vi ikke er hvem som helst, men et lag som hører til topplagene.

LES MER: Riddle og «Nomi» fryktet ingenting før kampen - tapte mot Domino

– En protest mot best av to-formatet

Viking har denne sesongen blitt kjent som en uavgjortekspert. For noen uker siden sa Håkon «Koolberg» Solberg at de lå foran skjema. På internett har det blitt en meme at Viking kalles for «V1k1ng», men skal vi tro Anders «Sharp» Lilleengen så er det en grunn for dette.

«Sharp» og Viking har forberedt seg som vanlig.
Fabian Fjeldvik/Good Game

– 1-1-strategien vår er en protest mot best av to-formatet i ligaen, vi hadde foretrukket best av en eller best av tre. Vi blir vel nesten tvunget til å dra inn en seier de siste rundene for å lande komfortabelt i topp fire, men jeg skal nok klare å overbevise guttene om å ikke kaste vekk to kamper, sier han før han legger til.

– Vi forbereder oss egentlig likt mot alle lag akkurat nå, samme om det er Domino eller noen andre. Det viktigste for oss er at «Mortysporty» ikke er på motstanderlaget når vi spiller. Gutta har fortsatt mareritt fra sist vi møtte han, avslutter Lilleengen.

Slik ser tabellen ut før den 8. serierunden.
Telialigaen.no

Siste fra forsiden