Intervju

Telenorligaen / Hearthstone

– Dragene kommer til å bli en viktig del av Hearthstone

Nykommerne i Telenorligaens toppnivå mener kortspillet kan bli annerledes når høstsesongen starter.

David «kanelsnurr» Jensen (t.v) og Jonas «timbler» Frich skal konkurrere på øverste nivå i Telenorligaen fra høsten.
Privat

I konkurranseidrett er det alltid noen som er nødt til å tape for at andre skal vinne, og e-sport er sånn sett intet unntak. På samme måte er sesonger noe som kommer og går, og der noen spillere må takke for seg, tropper andre opp med ny giv og store ambisjoner. Dette gjelder selvfølgelig også når Gamer.no og Telenor satser på e-sport, og i Hearthstone-delen av Telenorligaen er det spesifikt to nye ansikt som blir med i øverste divisjon fra høsten av.

De to, David «kanelsnurr» Jensen og Jonas «timbler» Frich, vet begge hva de vil oppnå nå som de regnes blant Norges beste Hearthstone-spillere, selv om mye kan forandre seg innen høstsesongen sparker i gang.

David «kanelsnurr» Jensen deltok i verdensmesterskapet i Aserbajdsjan i fjor høst. Nå er han omsider klar for å kjempe på ukesbasis mot Norges beste Hearthstone-spillere.

Å se resultater

– Det føles utrolig godt å endelig være her. Å rykke opp har på en måte vært målet helt fra begynnelsen av vårsesongen, og det er ekstra deilig når man omsider oppnår det man har jobbet med over så lang tid. Ikke at det å spille Hearthstone er slitsomt på noen som helst måte, men man får likevel et løft når man ser resultatene av det man gjør, forteller en kvikk Frich.

Dette er nok en følelse de aller fleste kan kjenne seg igjen i, og derfor lar jeg meg ikke overraske når Jensen også legger ut om sine langsiktige planer og gleden over å bli med i det gode selskap. For ham begynte ferden imidlertid enda tidligere. Faktisk var det så tidlig som i fjor høst, da den unge sandesokningen vant sin aller første Hearthstone-turnering, og ble valgt til å representere Norge i VM.

– Etter seieren i VM-kvalifiseringen fikk jeg lyst til å satse mer på Hearthstone. Bare det å komme til verdensmesterskapet var selvfølgelig en stor opplevelse, men jeg skulle gjerne sett at det gikk bedre i Aserbadsjan. Det virker kanskje litt usympatisk å si at en femteplass er et dårlig resultat, men jeg merket fort at jeg ville ha mer. Sånn sett passet det bra at Telenorligaen kom da den kom, innrømmer Jensen.

– Har du hatt tid til å faktisk følge med på de som nå skal bli konkurrentene dine i ligaen? Hvem er det du ser mest fram til å møte i duell?

– Jeg har da fulgt med litt. «Kjeks» er kanskje den spilleren som har imponert mest – han slår meg som veldig dyktig, og det skal bli kult å kjempe mot ham om pokalen. Idet man når et visst nivå i Hearthstone tror jeg uansett alle kan slå alle, og sånn sett føler jeg at jeg kan gjøre det bra, konkluderer han.

Idet man når et visst nivå i Hearthstone tror jeg uansett alle kan slå alle.

David «Kanelsnurr» Jensen

Fra Pokémon til Hearthstone

I disse dager er også den nyeste spillutvidelsen Blackrock Mountain i full sving, med en håndfull nye kort, flere spennende temaer og litt attåt. Spesielt dragekort får et løft, og Frich er helt sikker på at vi får se mange flyvende beist i tiden som kommer:

– Dragenes tidsalder er definitivt over oss nå som Blackrock Mountain snart er ferdig utgitt. Jeg har allerede hatt sånn passe grei suksess med en dragebasert Priest, og enda er det mange dragekort som skal komme. Paladin vil definitivt komme godt ut av denne utvidelsen. Det nye legendariske kortet Chromaggus er ekstra spennende sånn sett, og sammen med det Paladin-eksklusive Dragon Consort tror jeg man kan ha mye moro framover.

Jensen sier seg enig:

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill
Frich mener Paladin vil komme godt ut av Blackrock-utvidelsen.

– Alt i alt vil de nye kortene ha stor innvirkning på spillet, mye på samme måte som Curse of Naxxramas hadde – det er utrolig mye som kan ha endret seg når Telenorligaen vender tilbake i høst, sier han.

– Men hva synes du om at Blizzard innfører nye kort så ofte? Slik de har holdt på til nå er det vel nye utvidelser omtrent hver fjerde måned – er det bra for spillet at vi stadig får nye ting å leke med?

– Ja, det vil jeg helt klart si. Jeg kommer jo opprinnelig fra et annet kortspill, Pokémon Trading Card Game, og der blir det gitt ut nye kort enda oftere enn i Hearthstone. Noe av det morsomste med denne typen spill er jo det å sette sammen nye kortstokker, og jo flere kort man har, jo flere muligheter er det. Det kunne fort blitt kjedelig om det aldri kom noe nytt, forklarer Jensen.

For moro skyld

Frich forteller at han på sin side ikke spilte med, men bare samlet på Pokémon-kort som ung, og utenfor Hearthstone har han ingen direkte erfaring med kortspill av denne typen fra før av. Den unge dombåsingen oppdaget likevel at han hadde et talent i tiden rundt lanseringen av spillets første utvidelse, Curse of Naxxramas, og siden den gang har han spilt jevnt og trutt for å holde formen ved like:

– Siden begynnelsen har jeg lært meg til at øvelse og trening er det viktigste man trenger for å bli god. Samtidig er det essensielt å like det man gjør, og jeg føler fortsatt at jeg har det moro mens jeg spiller Hearthstone.

Som for å poengtere hvor like de to nykomlingene egentlig forteller Jensen igjen mye av det samme:

– Jeg spiller mest for moro skyld, og kanskje er det det som gjør at jeg klarer meg så bra. Med lave skuldre, tankespill og litt bløffing ønsker jeg å leke meg med motstanderen. Det er også viktig å beholde roen når ting ikke går din vei – det virker riktignok som om dette skjer hele tiden, men det er jo Hearthstone. og det er derfor det er så gøy, avslutter han lekent.

Hearthstone-spillerne som deltar i toppdivisjonen av Telenorligaen til høsten kjemper om en lukrativ sponsorkontrakt fra Logitech G og Elkjøp til en verdi av 20 000 kroner. Dersom vinnerne har eksisterende sponsorkontrakter som ikke lar seg kombinere, endres førstepremien til 10 000 kroner. Andreplass får 5000 kroner, mens tredjeplass får 2500 kroner.

League of Legends-lagene Jevo og nDurance er også klare for opprykk:
– Vi vil heve nivået på førstedivisjon »

Siste fra forsiden