Dragon Quest IX for Nintendo DS

Square-Enix har kunngjort at det neste spillet i den kritikerroste Dragon Quest-serien blir DS-eksklusivt.

Dragon Quest-serien er det man på mange måter kan kalle erketypiske japanske rollespill. I stedet for å tenke ut en hel haug nye ting, har skaperne av denne serien tradisjonelt fokusert på å finpusse de gode, gamle formlene som gjorde at millioner av gamere har falt for sjangeren i utgangspunktet. Til nå har Dragon Quest-spillene solgt over 41 millioner eksemplarer, så det er liten tvil om at folk liker denne oppskriften.

Nå er det klart at Dragon Quest IX kun kommer til Nintendos håndholdte DS. Spillet har fått undertittelen Guard of the Starry Night, men denne er ikke endelig fastsatt. I følge Square-Enix vil det være mer actionorientert enn tidligere spill i serien, og det ser ut som kampene vil foregå på selve spillkartet.

Spillet vil også støtte flerspiller for opp til fire personer samtidig, og skal lanseres i Japan til neste år. Det er ikke klart når spillet kommer til Europa, men med tanke på hvor populære rollespillene fra Square-Enix er i vår del av verden, ville det være overraskende om det ikke dukket opp hos oss også.

Siste fra forsiden