Dragon Quest XI med ny trailer

Bli med til Lotozetasia i den neste utgaven av den klassiske rollespillserien.

Square Enix var ikke i det generøse hjørnet under de kun 30 minuttene konferansen deres varte på årets E3. En av nyhetene vi likevel fikk var en trailer til Dragon Quest XI: Echoes of an Illusive Age, det ellevte spillet i den klassiske rollespillserien.

Som vanlig er det Dragonball-skaper Akira Toriyama som står bak det lett gjenkjennelige visuelle designet. Etter avstikkeren Dragon Quest X, som var et massivt nettrollespill, er vi også igjen tilbake til de turbaserte kampene serien er så kjent for. Tidligere har Square Enix lovet over 100 timer med innhold.

Konservativ moro

Dragon Quest-serien har noe av den samme statusen i Japan som Flåklypa Grand Prix har i Norge og er noe barn og besteforeldre gjerne spiller sammen, eller som forretningsmenn bruker som et uskyldig samtaleemne.

Til hest i Dragon Quest XI.
Square Enix

Ikke overraskende er det en serie som alltid svært motvillig har endret kjernedesignet sitt. Dragon Quest gikk for eksempel ikke over til 3D før 2004 med Dragon Quest VIII: The Journey of the Cursed King til PlayStation 2. I det nyeste innslaget har den faste designeren Yuji Horii også bevisst valgt å droppe en åpen verden.

Spillet har faktisk allerede vært ute i Japan en stund hvor det har fått en svært varm mottakelse, både fra kritikere og spillere. Spillblekken Famitsu gav det i sommer full pott og det rakk selge to millioner eksemplarer på bare to dager.

Det blir spennende å se hvordan mottakelsen blir på våre breddegrader når Dragon Quest XI: Echoes of an Illusive Age slippes til PlayStation 4 og Steam 4. september. Spillet er også ventet til Nintendo Switch etter hvert, men det er ukjent når.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden