Dragon Quest XI kommer endelig til vesten

Lover 100 timer med innhold og flere forbedringer.

Det er nå temmelig nøyaktig ett år siden Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age ble sluppet i Japan, og nå er tiden endelig kommet til den vestlige utgaven. I Europa slippes spillet til Steam og PlayStation 4 den 4. september i år, melder Square Enix i en pressemelding.

Spillet er altså det ellevte i Square Enix' omfattende, japanske rollespillserie Dragon Quest, som har som tradisjon å bli lansert i vesten omtrent ett år etter den japanske lanseringen. Et lengre klipp fra den vestlige versjonen av spillet ser du øverst.

Square Enix

100 timer med innhold

Dragon Quest XI er som de fleste tidligere titler designet av serieskaperen Yuji Horii og vil ifølge utvikleren by på helt nye figurer og en omfattende og detaljert spillverden. Som vanlig er det turbasert kampsystem som gjelder.

Spillet skal levere over 100 timer med innhold, lover Square Enix, og i tillegg vil den vestlige utgaven by på innhold som ikke var med i den japanske utgaven. Dette inkluderer blant annet en ekstra høy vanskelighetsgrad rettet mot erfarne spillere, forbedrede menyer og grensesnitt og bedre kamerafunksjoner.

Dragon Quest XI har generelt fått svært gode omtaler av vestlige medier som har tatt en forhåndstitt på spillet, og spillet ble også meget godt mottatt i Japan. Det anerkjente, japanske spillmagasinet Famitsu ga spillet 40/40, altså full pott.

I tillegg til PlayStation 4 og PC er spillet også blitt lansert til 3DS i Japan. Spillet er for øvrig også bekreftet å komme til Nintendo Switch, men har ennå ikke fått noe lanseringsdato på den plattformen. En Xbox-versjon ser ut til å utebli i denne omgang.

En annen Square Enix-tittel kom nylig til Steam: Men fansen er ikke helt fornøyd med PC-versjonen av Chrono Trigger »

Siste fra forsiden