Den gamle rollespill-favoritten Chrono Trigger dukket plutselig opp på Steam

Men fansen er ikke helt fornøyde.

Den japanske rollespill-klassikeren Chrono Trigger har allerede mange tilhengere, og nå ser det ut til at fanskaren kan vokse enda mer. I en overraskende vending dukket nemlig spillet plutselig opp på Steam-plattformen på tirsdag – samtidig med kunngjøringen.

Dessverre ser det ut til at det er noen skår i gleden. De første brukerne som har lastet ned spillet fra Steam peker nemlig i kommentarfeltene at det dreier seg om en PC-versjon av mobilutgaven av Chrono Trigger, som ikke akkurat regnes som den beste versjonen.

Square Enix

Stor klassiker

Chrono Trigger ble opprinnelig lansert til Super Nintendo i 1995 og ble utviklet av studioet Square, som senere ble til Square Enix. Spillet ble designet av det mange regner som et «drømmelag» av utviklere bestående av blant andre skaperne av Final Fantasy- og Dragon Quest-spillene.

Som et resultat av dette fikk spillet særdeles god mottakelse da det ble lansert, og mange regner spillet som selve gullstandarden innen japanske rollespill av den gamle skolen. I tillegg til Super Nintendo og mobil ble spillet også senere sluppet til PlayStation og DS.

Vi tok et tilbakeblikk på Chrono Trigger i 2012, som heller ikke sparte på superlativene:

– Chrono Trigger har fått meg til å føle spenning, glede, skrekk og sorg. Jeg skal ærlig innrømme at musikken også gjør meg litt gråtkvalt til tider. Mange øyeblikk i spillet grep tak i hjerterota og nektet å gi slipp. Alltid til stede var musikken, stadig understrekende og nydelig å høre på, selv gjennom en sliten, 16-bits lydchip, skrev vår mann om spillet.

Enda flere klassikere har gjenoppstått i det siste: Nintendo 64-serien Turok er på vei til Xbox One »

Siste fra forsiden