Dragon's Dogma 2 oppdatering

Dragon's Dogma 2-utviklerne lover oppdateringer etter kritikk

Endrer et oppdrag, gjør et lettere å endre utseende, samt fikser en merkelig mangel med «New Game».

Dragon's Dogma 2.
Capcom

Etter en ganske turbulent lansering forrige uke, forteller Dragon's Dogma 2-utviklerne nå at oppdateringer er på vei for å bøte på noen av de største problemene.

Oppdateringene skal rulles ut fortløpende til alle platformene i nærmeste fremtid.

Av tilskuddene et kanskje den mest oppsiktsvekkende at de legger til muligheten for å trykke på «New Game» fra hovedmenyen, etter at man allerde har begynt å spillet på en lagringsfil. Ved lansering var denne muligheten merkelig nok ikke til stede.

Endrer på gjenstand

I tillegg virker det som om noen endringer gjøres delvis for å bøte på kritikken rundt mikrotransaksjonene i spillet.

Gjenstanden «Art of Metamorphosis», som gjør det mulig å endre utseendet på spillerfigurens utseende, har hele tiden vært mulig å kjøpe for liksompenger i spillet. Antallet har likevel vært begrenset, men i likhet med forløperen Dragon's Dogma forsynes varelageret til figuren som selger disse over et tidsintervall.

Antallet tilgjengelige «Art of Metamorphosis» endres nå til 99, og endrer dermed dynamikken her betraktelig.

At det er mulig å kjøpe seg denne gjenstanden som en mikrotransaksjon for 20 kroner, har fått en del kritikk siden lanseringen.

I tillegg flyttes et oppdrag der man får tilgang til sin egen bostand – der man kan lagre og hvile – til tidligere i spillet.

Capcom har for øvrig hatt lignende mikrotransaksjoner i de fleste spillene sine de siste årene, så praksisen i seg selv er ikke ny. I Resident Evil 4 fra i fjor kan du for eksempel kjøpe våpenoppgraderingsbilletter for 29 kroner, eller bruke 10 kroner en koffert som øker mengden pesetas man får i spillet. I Monster Hunter World kan man også kjøpe seg kuponger for å redigere utseendet på spillerfiguren for 25 kroner.

Poenget med denne typen mikrotransaksjonene virker å være å kapitalisere på å lage snarveier for spillerne som ønsker å betale for det.

Teknisk fiks

Ellers virker det meste å være forsøk på å bøte på tekniske problemer.

PlayStation 5- og Xbox Series X/S-versjonene får muligheten til å skru av og på «Motion Blur» og strålesporing. Det legges også til en mulighet til å sette bildefrekvensen til enten en variabel variant eller max 30 bilder i sekundet. Senere oppdateringer vil også bedre bildefrekvensen.

For PC-versjonen skal den grafiske kvaliteten jekkes opp når DLSS Super Resolution er skrudd på.

Vår anmelder likte mye i spillet, men pekte på noen små blemmer.
Les vår anmeldelse av Dragon's Dogma 2 (Xbox Series X-versjonen) »

Siste fra forsiden