Drapssiktet etter å ha brukt offerets PlayStation

Politiet brukte IP-adresser til å spore opp gjerningsmannen.

Politiet i Pittsburgh, USA, har siden oktober forsøkt å finne ut av hva som skjedde med 34 år gamle Andre Gray. Han ble meldt savnet etter at moren oppdaget at leiligheten hans var blitt ransaket. I mars ble Grays lik funnet i Ohio-elva i delstaten West Virginia, men først nå har politiet kunnet utpeke en mistenkt.

30 år gamle Hubert Wingate har blitt siktet for drapet på Gray i tillegg til tyveri, brannstifting, manipulering av bevis og likskjending. Det som pekte politiet i Wingates retning var Grays PlayStation.

Sporet IP-adressen via PlayStation Network

Andre Gray har vært savnet siden oktober.

Wingate hadde stjålet Grays PlayStation-konsoll og brukt den til å logge seg på PlayStation Network med sin egen e-postadresse. Den samme konsollen ble også brukt av en annen brukerkonto, med ulik IP-adresse. Dette melder TV-stasjonen WTAE.

Politiet brukte IP-adressene til å spore opp hvor konsollen hadde blitt brukt, blant annet i huset til Wingates mor. Ifølge kriminalrapporten fant politiet også et vitne som innrømmet at han hadde hjulpet Wingate med å dumpe Grays lik i Ohio-elva.

Hubert Wingate var en bekjent av Andre Gray, og har tidligere vært dømt for overfall. Hvorfor han valgte å ta livet av kameraten er fortsatt uvisst.

I 2014 ble en mann skutt og drept da han forsøkte å selge sin PlayStation 4:
Daniel John «Phobos» Zeitz var en kjent Gears of War-spiller »

Siste fra forsiden