Dream Theaters spill har fått slippmåned

Progmetall-bandet slipper strategispillet basert på deres siste album sammen med norske Turbo Tape Games.

Dream Theater/Turbo Tape Games

For litt under et år siden ble det kunngjort at progmetall-legendene i Dream Theater hadde inngått et samarbeid med Bergen-studioet Turbo Tape Games. Sammen lager de spillet The Astonishing Game, hvis musikk og historie er basert på konseptalbumet The Astonishing, som bandet slapp i fjor.

Fra venstre: Jordan Rudess, Fredrik Sundt Breien (Turbo Tape), John Petrucci, Børge Femsteinevik (Turbo Tape) og Jory Prum (Lyddesigner) møtte norsk presse mars 2016.
Jonas Magerøy/Gamer.no

Spillet begynner å nærme seg ferdigstilling, og i en pressemelding ble det røpet at prosjektet kommer til å se dagslyset i februar.

– Vi er svært fornøyde med muligheten vi har fått til å gjenskape The Astonishing. Albumets politiske historie passer svært godt sammen med vår mal for digitale brettspill, forteller sjefen for Turbo Tape Games, Fredrik Sundt Breien i pressemeldingen.

En historie skapt for strategispill

Gitarist og tekstforfatter i Dream Theater, John Petrucci, mener både Dream Theater-fans og folk som spiller videospill er glade i dype tematiske tilknytninger på tvers av kunstformer, og at samarbeidet derfor passer godt.

Mye av spillet er brettbasert, i kjent Turbo Tape-stil.
Dream Theater/Turbo Tape Games

– Dette spillet gir Dream Theater-fans muligheten til å engasjere seg i en interaktiv vri på The Astonishing-universet, forteller Petrucci i pressemeldingen.

The Astonishing Game er et turbasert strategispill som kan spilles alene eller mot andre, på samme maskin eller online. (Online-tjenesten vil bli tilgjengelig i en tidlig oppdatering etter slipp.) Du kan velge om du vil spille som opprørsmilitsen Ravenskill, eller det totalitære Great Northern Empire of the Americas. På hver side av konflikten kjemper spilleren for å øke sin innflytelse på folket i imperiet.

Mye liketstrekk vil være å finne fra utviklerens tidligere spill, som Warhammer: Arcane Magic og UHR: Warlords.

Vi fikk i fjor muligheten til å slå av en prat med Dream Theater og Turbo Tape Games. Du kan lese hele intervjuet her.

Siste fra forsiden