Dwarf Fortress

Dwarf Fortress møtt med jubel på Steam

Den nylig oppdaterte kult-klassikeren får overveldende støtte av fans.

Bay 12 Games/Kitfox

Det 16 år gamle Dwarf Fortress ble nylig lansert gjennom Steam, i forbindelse med en massiv grafisk oppdatering.

Den opprinnelige versjonen har ikke sett veldig imponerende ut.
Joachim Froholt/Gamer.no
Er folk virkelig villig til å betale 300 kr for et gratis spill? 3700 personer mener det, ja.
Rolf Riisnæs/Gamer.no

Spillet, som er utviklet av brødrende Tarn og Zach Adams i Bay 12 Games, har vært gratis siden 2006. De som foretrekker den klassike varianten kan fremdeles spilel dette gratis.

Grafikkoppdateringen markerer første gang spillerne får muligheten til å betale for Dwarf Fortress, og folk har hevet seg på for å gi brødrene penger. Spillet har fått over 10 000 positive tilbakemeldinger på siden (og bare 380 negative), og har ifølge SteamDB tilsynelatende solgt mellom 220 000 og 640 000 kopier i løpet av den første uka.

Beinhardt simulatorspill

Dwarf Fortress kommer med et nytt utseende som gjør det langt penere enn den gamle ASCII-stilen, men er fortsatt et langt skritt unna det mange forventer av noen andre strategi/simulator-spill.

Den nye versjonen har selvfølgelig beholdt den notoriske vanskelighetsgraden, selv om den den inkluderer noen grunnleggende innføringselementer. Vanskelighetsgraden skal fortsatt føles som en klippe, men en som har noen sparsomme knagger å gripe etter.

Dwarf Fortress popularitet handler likevel om at den er den mest detaljrike og fascinerende samfunns-simulatoren på markedet, og har fantastisk gjennspillelighet. Det er nødt til det, for du kommer til å tape – mye. Det føles mindre som et strategispill, og mer som en dommedags-simulator.

Med en dybde og variasjon som har holdt en fanatisk bruker-skare dedikert i over femten år, er det få spill som fortjener kult-klassiker-merkelappen mer. Og horden av fans har ingen hemninger med å fortelle at ja, de har ventet i 20 år på å få betale 300 kroner for et gratis-spill, som bildet til høyre illustrerer.

Siste fra forsiden