Dying Light kommer «tidligere enn forventet»

Dead Island møter Mirror's Edge.

Warner Bros.

Skaperne av de to første spillene i Dead Island-serien har droppet både den og utgiver Deep Silver til fordel for en helt ny spillserie for Warner Bros.

Det neste spillet deres heter Dying Light, og er i likhet med Dead Island et førstepersons zombie-spill satt til en åpen verden. Men i Dying Light har måten du beveger deg på blitt endret totalt, og spillet har nesten fått et slags parkour-element over seg.

I tillegg har utviklerne gjort det slik at zombiene blir langt farligere om natten enn de er om dagen, samtidig som andre uhyggelige monstre først dukker opp når det blir mørkt.

Utviklerne forklarer spillets kontrollsystem.

Om dagen fokuserer du med andre ord på å utforske og hente ressurser, mens om natten er hovedutfordringen simpelthen å holde seg i live.

Lanseres i januar

Nå har utviklerne annonsert at Dying Light skal lanseres tidlig neste år. Den europeiske utgivelsesdatoen er 30. januar. Amerikanerne får det allerede 27. januar, mens det dukker opp i Australia og New Zealand 28. januar.

Dette er ifølge pressemeldingen tidligere enn forventet, men utviklerne sier ikke hva som er grunnen til at spillet slippes tidligere enn de tidligere hadde antatt.

Det blir spennende å se hva den polske utvikleren får til nå som de har lagt Dead Island bak seg. Det første spillet i serien fikk blandet mottakelse, og hadde mange interessante elementer samtidig som det hadde flere svakheter. Uheldigvis ble ingen av problemene rettet i oppfølgeren.

Vi tok en titt på Dying Light for ett år siden. Antakeligvis har det utviklet seg en del siden da.

Siste fra forsiden