Om infokapsler
Liquid vant ESL One Cologne 2019 og tok med seg Intel Grand Slam-tittelen.
E-sport
Liquid vant ESL One Cologne 2019 og tok med seg Intel Grand Slam-tittelen. (Foto: HLTV)

Liquid vant ESL One Cologne 2019

Liquid fortsatte dominansen - vant ESL One Cologne

Sikret seg også Intel Grand Slam-tittelen - ny norsk skuffelse.

DISSE SPILLER FOR LIQUID

 Nick «nitr0» Cannella
 Keith «NAF» Markovic
 Jonathan «ELiGE» Jablonowski
 Jake «Stewie2k» Yip
 Russel «Twistzz» Van Dulken

Liquid er vinnere av ESL One Cologne 2019 etter 3-1-seieren mot franske Vitality i finalen søndag ettermiddag. Liquid kom raskt i gang og så seg aldri tilbake og var aldri stort presset under de tre kartene de vant.

Tross dominansen var det ikke en Liquid-spiller som ble kåret til turneringens beste spiller. Franske Mathieu «ZywOo» Herbaut fra finaletaper Vitality har for alvor meldt seg på i kampen om å være verdens beste spiller og beviste dette med en strålende turnering i Tyskland. 

Vant over 8,5 millioner kroner

Med en ny seier befestet det amerikanske storlaget seg som verdens beste Counter-Strike-lag nok en gang. Liquid gikk nemlig ubeseiret gjennom hele turneringen. For knappe to uker vant de også ESL Pro League Season 9 Finals.

Seieren i Tyskland sikrer Liquid i første omgang rundt 1 million norske kroner. Men som følge av den enorme suksessen den siste tiden sikrer de seg også Intel Grand Slam-tittelen. Den gis til det laget som vinner fire av ti utvalgte turneringer. Den ble altså sikret etter seieren i Köln, og nevnte ESL Pro League. De to andre turneringene Liquid har gått seirende ut av - og som er på Grand Slam-listen er IEM Sydney 2019 og DreamHack Masters Dallas 2019.

I Grand Slam-potten ligger det over 8,5 millioner kroner til det første laget som gjør nettopp det. Liquid tar med det med seg hjem den enorme bonusen i tillegg til nok en triumf før en av årets viktigste turneringer går av stabelen, nemlig StarLadder Berlin Major 2019.

Ny norsk skuffelse

DISSE SPILLER FOR FAZE

Norge Håvard «rain» Nygaard
Bosnia og Herzegovina Nikola «NiKo» Kovač
Slovakia Ladislav «GuardiaN» Kovács
Sverige Olof «olofmeister» Kajbjer
 Filip «NEO» Kubski

DISSE SPILLER FOR RENEGADES

Australia Justin «jks» Savage
Australia Aaron «AZR» Ward
 Sean «Gratisfaction» Kaiwai
Australia Jay «Liazz» Tregillgas
Norge Joakim «jkaem» Myrbostad

Både Håvard «rain» Nygaard med Faze og Joakim «jkaem» Myrbostad med Renegades var blant nordmennene som deltok i turneringen. Det hele endte i en ny norsk skuffelse.

Det så lyst ut for Faze i etter en knepen seier mot Myrbostad og Renegades i åpningsrunden. Desverre ble det to strake 2-0-tap for NRG og Mousesports i de påfølgende kampene og et Faze-lag ut på 9.- til 12.-plass.

Myrbostad og Renegades har vært lite aktiv den siste tiden og har hatt en måned uten turneringer. Ferden i Köln ble også av den korte sorten og med to strake tap for nevnte Faze og brasilianske FURIA. Det medførste altså en tidlig exit og delt sisteplass for Myrbostad og hans lagkamerater.

I løpet av turneringen ble det publisert en kort dokumentarvideo og livet til vår norske stjerne Myrbostad. Dokumentaren ser du i videovinduet under.

En legende takker av?

En annen følelsesladet seanse utspant seg også på scenen etter at Natus Vincere vant den første kvartfinalen over Ninjas in Pyjamas. Det er varslet at Ninjas in Pyjamas-stjerne og legende Christopher «GeT_RiGhT» Alesund vil vurdere sin fremtid som Counter-Strike-spiller etter den kommende majoren. Den historierike turneringen i Köln kan ha vært den svenske stjernens siste.

Det var en tydelig preget Alesund som møtte reporter OJ Borg etter kampen mot Natus Vincere. Det følelsesladede intervjuet kan du se i videovinduet under.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen