Battlefield 4.
E-sport
Battlefield 4. (Bilde: EA)

Nå lager Electronic Arts sin egen e-sportsavdeling

FIFA og Battlefield er blant spillene som faller inn under divisjonen.

EA skal lage en egen divisjon for konkurransespilling kalt Competitive Gaming Division. I førersetet for den nye avdelingen sitter Peter Moore, som tidligere har vært sjef for EA Sports og har også figurert som «Chief Operating Officer».

Peter Moore skal lede divisjonen.
Peter Moore skal lede divisjonen. Bilde: Mikael Harstad Groven, Gamer.no

– Denne gruppen vil legge til rette for globale e-sportkonkurranser i våre største franchiser, inkludert FIFA, Madden NFL, Battlefield og mer, står det i uttalelsen fra selskapet.

Samlende

Divisjonen skal fokusere på tre områder: å skape engasjerende konkurranser i EAs spill; å bygge og vedlikeholde brukermassen over alle ferdighetslag; å utvikle fysiske arrangement og vise disse til millioner av seere rundt i verdenen.

FIFA 16.
FIFA 16. Bilde: EA

Målet med dette er å samle alle de forskjellige satsingene EA allerede har, samt å legge til rette for nye og større konkurranser fremover.

– Konkurransespilling ligger dypt i EAs DNA, og våre spill er allerede med i konkurransespillingsarrangmenent på forskjellige nivå i dag. FIFA-fansen fortsetter med å konkurrere i FIFA Interactive World Cup, ESL One har verdensomspennende mesterskap i Battlefield 4, vi annonserte nylig at vi kommer tilbake til Madden NFL Live Challenge, og våre spill skal spilles i dusinvis av andre regionale konkurranser omkring i verden neste år, forteller toppsjef Andrew Wilson.

Vi i Gamer.no har flere gang arrangert FIFA-konkurranser sammen med EA de siste årene, der vi blant annet har funnet den beste FIFA-spilleren i Norge og de beste supporterene.  

For øyeblikket fokuserer også selskapet på en merkevare.
EA vil lage mange flere Star Wars-spill »

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen