Intel World Open

E-sporten tar ett steg nærmere OL

Intel og IOC går sammen om storturnering i Rocket League og Street Fighter V.

Rocket League og Street Fighter V skal varme opp for de olympiske sommerleker i Tokyo 2020.
IOC, Psyonix, Capcom, Gamer.no

Etter hvert som e-sport har vokst seg større og større på verdensbasis, har også samtalen rundt å få konkurransedrevet dataspill inn i OL vokst seg mer og mer høylytt. Den internasjonale olympiske komité (IOC) har imidlertid fremstått som nølende til utviklingen, men nå kan ting være på hell.

Se traileren for Intel World Open. (Video: Intel)

IOC og Intel kunngjorde denne uken et samarbeid om å løfte frem nettopp e-sport. I dagene før sommer-OL i Tokyo 2020 arrangerer partene en svær turnering – Intel World Open – i den japanske hovedstaden. Målet er å vise frem spenningen og innflytelsen til e-sport.

Rocket League og Street Fighter V

Spillene det skal konkurreres i er Rocket League og Street Fighter V, med en kvart million dollar i hver premiepott. Begge spillene ligger selvfølgelig noen hakk bak e-sportkongene Counter-Strike, League of Legends og Dota 2, men IOC har tidligere uttrykt et ønske om å styre unna voldelige spill.

Street Fighter V ligger naturlig nok litt i grenseland der, selv på en god dag. Samtidig finner man en rekke kampsporter på det offisielle OL-programmet, som kan forklare hvorfor Capcom-spillet har sluppet gjennom.

Det hele begynner med online-kvalifiseringer i begynnelsen av 2020. Der vinner spillere retten til å representere sitt land på en LAN-kvalifisering i Polen. De beste går igjen videre til hovedturneringen i Tokyo, som går av stabelen 22.-24. juli.

Enda er det flere ubesvarte spørsmål knyttet til formatet, og hvorvidt norske topputøvere som Marius «Greazy» Ranheim eller Arman «Phenom» Hanjani vil få sjansen til å delta er uvisst.

Ser fremover

Med både Intel Extreme Masters knyttet opp mot Pyeongchang-OL i 2018 og nå Intel World Open i Tokyo er det klart at IOC tar e-sporten på alvor. Komiteen håper å lære fra neste års arrangement, og uttrykker samtidig et ønske om å jobbe videre for å knytte bånd mellom e-sport og OL.

– Det gleder oss at Intel bringer e-sportturneringen Intel World Open til Japan i oppkjøringen til OL i Tokyo 2020. Etter hvert som vi utforsker koblingen mellom e-sport og den olympiske bevegelsen, er vi spente på å lære av dette arrangementet og fortsette å jobbe sammen med de ivrige e-sportmiljøene verden over, sa IOCs sportsdirektør Kit McConnell.

Siste fra forsiden