E3 2010: Kinect vil ta over stua di

Sjarmoffensiv med Kinect og slankere X360.

(Los Angeles, Spillverket.no): Microsoft tyvstartet E3-sirkuset i går med sitt Natalshow. Showet, med Cirque de Soleil, hadde fint lite matnyttig info å by på unntatt avsløringen av det endelige navnet på bevegelsessensoren til Microsoft, nemlig Kinect. Godbitene hadde Microsoft derimot spart til dagens pressekonferanse.

Kinect

Man skulle tro Microsoft hadde en avtale med miljøvernbevegelsen, for hele Wiltern-teateret, hvor pressekonferansen fant sted, badet i grønt. Microsoft slår virkelig på stortromma i år, men hva hadde de egentlig å vise frem? Svært mye.

Kinect er det nye hjertebarnet til Microsoft. Med Kinect håper de på å finne veien inn til enda flere stuer, og ikke minst ønsker de å utvide bruksområdet for konsollen sin. Kanskje ikke så underlig at Kinect fikk størsteparten av tiden på dagens pressekonferanse.

Spillene

Størsteparten av Kinect-titlene som ble vist frem i dag, tilhører familiespillsegmentet. Vi fikk blant annet se mer av Kinectimals, en kjæledyrsimulator i samme kategori som Nintendogs. En annen tittel var Kinect Joyride, et racingspill hvor man blant annet må slenge ut sin egen rumpe for å få sleng på bilrumpa - drifting, med andre ord. Vi loves fem ulike modier, blant annet "Stunt". Hva det innebærer, finner vi kanskje ut i kveld, når vi får litt tafsetid med Kinect.

Med Kinect slenger Microsoft seg på fitnessbølgen. Spillet med det fortellende navnet, Kinect Sports, vil by på seks sportsgrener; boksing, fotball, bowling, friidrett, pingpong og volleyball. I tillegg kommer Yourshape, et samarbeidsprosjekt med Ubisoft. Yourshape byr på reelle treningsøkter, og fordi Kinect registerer alle bevegelsene dine slipper du andre sensorer på kroppen.

Husker du Dance Dance Revolution og de andre dansemattespillene? Vel, Harmonix satser på å banke disse ned i støvlene med sitt Dance Central. Basert på reell koreografi, påstås det at spillet vil gjøre en superdanser ut av selv de av oss med to venstreføtter. Vi kan i hvertfall skrive under på at Alex Rigopulos fra Harmonix, som hevdet at han tilhørte blant disse venstrefotingene, hadde movesene inne.

Star Wars-spill med Kinect-støtte.

Av andre spill fikk vi et gjensyn med gårsdagens Kinect Star Wars-smakebit. Dessuten viser seg at neste Forza-spill vil også få Kinect-støtte. Blant annet loves vi virtuelle tafsemuligheter på lekre drømmebiler. Ved enkle håndbevegelser vil vi få se nærmere på vidunderne, og kunne få opp teknisk informasjon om alle tenkelige deler av bilen.

Litt eksosinfo er ikke å forakte - fra det nye Forza-spillet.

Uten en tråd(løs kontroll)

Microsoft har tydeligvis funnet ut at de har tjent nok penger på kontrollere. For mantraet gjennom hele pressekonferansen var "kontrolløst". Det skal spilles kontrolløst, ses film kontrolløst og videosnakkes over lange distanser kontrolløst med den nye tjenesten Videokinect.

Kinect registrerer ikke bare bevegelser, men også lyd. Derfor kan den også stemmestyres. Hvor lur man føler seg der man sitter og snakker til konsollen sin er derimot en helt annen side av saken. Om denne funksjonen blir tilgjengelig på andre språk enn engelsk, vites heller ikke.

Les også
Anmeldelse: Toy Story 3
Storebror og lillebror.

Og helt til sist fikk vi også rett i spekulasjonene om en ny Xbox 360. Som en fornøyd tryllekunstner trakk Xbox-sjef Don Mattrick frem en smekker, liten sak som får en 250GB harddisk og innebygget wifi.

Vi kommer tilbake med enda mer om Kinect i morgen, etter en liten date med bevegelsessensoren i kveld. Det kommer også en sak til fra Microsofts pressekonferanse, så heng med videre!

Les også:www.spillverket.no/artikler/e3_2010_natal_omdopes_til_kinect/76837">E3 2010: Natal omdøpes til Kinect
Les også:www.spillverket.no/artikler/hva_vi_kan_vente_oss_av_e3_-_del_1/76609">Hva kan vi vente oss av E3 - del 1
Les også:www.spillverket.no/artikler/hva_vi_kan_vente_oss_av_e3_-_del_2/76637">Hva kan vi vente oss av E3 - del 2

Siste fra forsiden