E3 2010: Natal omdøpes til Kinect

Star Wars og Disney kommer til Kinect, men showet imponerte ingen.

(Los Angeles, Spillverket.no): Microsoft tyvstartet natt til i dag E3-messen med å holde et storslagent show til ære for Project Natal – eller rettere sagt Kinect som teknologien nå er omdøpt. Med på laget hadde de Cirque du Soleil som sto for mesteparten av underholdning med mimekunstnere, gjøglere, lysshow og dans.

På de drøye par timene showet varte var det lite konkret Microsoft hadde å komme med. Vi vet altså nå navnet, og tilsynelatende hvordan dingsen blir seende ut. Innimellom sirkusartistene og den smilende kjernefamilien som frontet produktet var det tilsynelatende kun plass til noen korte videosnutter fra Kinect-spillene vi så langt kjenner til.

Showet var av det påkostede slaget.

Sport, dyr, Star Wars og Disney

Det som kanskje ser umiddelbart mest spennende ut er et Star Wars-spill hvor man tilsynelatende styrer lyssabelen helt fritt rundt i rommet. Det vi fikk se tyder på at det kommer bølger av fiender man må sable ned, og at man ikke har full bevegelsesfrihet, men at man kan bevege seg ett og ett hakk fremover i brettet.

Kinect Animals er en slags kjæledyrsimulator som kan minne mye om Nintendogs, men antagelig har mange ulike dyr. Den søte lille tigeren vi fikk utdelt ved endt show tyder på at man skal kunne kjøpe kjæledyr i butikken, og deretter importere dem inn i spillet med en medfølgende kode. Ved hjelp av Kinect-sensorene skal man da kunne leke og kose med dyrene.

Et annet av spillene som ble vist fram var Joyride som vi også fikk se glimt av på fjorårets E3. Spillet lar oss styre våre avatarer i kappløp med bil/gokart-hybrider. Et spill basert på å styre flymaskiner gjennom bestemte mål og hindringer ga videre klare assosiasjoner til Super Nintendo-klassikeren Pilotwings.

Kinect Sports ser ut til å bli navnet på en serie minispill som er til forveksling likt Wii Sports. Her skal de vennlige små avatarene prøve seg på hekkeløp, sprint, spyd, bowling, sandvolleyball og fotball. Vi fikk også se et raftingspill, samt et spill hvor man står på et tog i fart og må endre positur etter hindringer og ting man ønsker å plukke opp.

Slik blir selve maskinvaren seende ut.

Kameo gjorde også en opptreden på skjermen, men tilsynelatende var det bare originalspillet som ble vist frem, og hvorvidt det kommer en oppfølger med Kinect-støtte er usikkert. Derimot er det klart at det kommer et spill med Disney-karakterer. Ingen levende bilder fra spillet ble vist, men et karakteristisk Disney-slott og en flygende Tingeling ga noen hint om hva vi kan vente oss.

Trenings- og festspill er selvskrevne måter å bruke Kinect på, og vi fikk se både dansing der man skal matche bevegelser som vises på skjermen, og et tilsvarende treningsspill hvor man skal gjøre visse øvelser.

En bestemt målgruppe

Det var i det hele tatt veldig tydelig at Microsoft med Kinect satser fullt og helt på andre målgrupper enn den tradisjonelle spilleren. Publikum,som i stor grad var dominert av de over gjennomsnittlig spillinteresserte, virket ikke spesielt imponert over det familieunderholdningssenteret som ble presentert. At Kinect fremstår som en ren videreføring av det konseptet Nintendo har drevet med lenge, med overfladiske, familievennlige spill, er skuffende. Det hjalp heller ikke på at showet var så ensidig dominert av alt som ikke hadde med spill å gjøre, og at tilskuerne ble redusert til poncho-kledde statister.

Det er merkelig at ikke Microsoft benyttet sjansen til å forsikre de ivrigste spillerne om at også de får noe å glede seg over. Fable 3, som skal få Kinect-støtte, ble ikke nevnt med et ord, men kanskje spares det til den generelle pressekonferansen som holdes om kort tid.

Les også
Half-Life 2 får ansiktsløftning

Kinect skal slippes i år, men foreløpig er konkret slippdato og priser ikke bekreftet.

Siste fra forsiden