E3 2019 - Project Scarlett

E3 2019: Microsoft med detaljer om neste Xbox-konsoll – slippes på slutten av 2020

Project Scarlett fikk en del scenetid under E3.

Søndag kveld ga Xbox-sjef Phil Spencer litt flere detaljer om den nye Xbox-konsollen. Konsollen skal slippes mot slutten av 2020, og skal være 4 ganger så kraftig som Xbox One X.

– For oss er konsollen en vital og sentral del for opplevelsen vi tilbyr. Den skal være designet og optimalisert for kun én ting: spilling, proklamerte han fra scenen.

For øyeblikket kjenner vi kun konsollen under kodenavnet, Project Scarlett. Vi setter en femtilapp på at et litt mer fiffig navn dukker opp før lansering - sannsynligvis på denne tiden neste år.

Mye maskinkraft

I videoen over kan du høre utviklere fortelle om den nye konsollen, og hva den kan by på.

Som vi har hørt nyss om før er det en egen Zen 2- og Navi-prosessor fra AMD som er kjernen i Scarlett. I skrytevideoen til Microsoft (som du kan se over) nevnes det muligheter for 120 bilder i sekundet og oppløsning på opp til 8K. Utviklerne dro også frem ray tracing som en ting konsollen skal støtte, og skrøt av SSD-disken som skal sørge for 40 ganger kjappere datalesning enn i nåværende konsollgenerasjon.

Når det er sagt er det verdt å påpeke at det mest sannsynlig vil være opp til utvikleren å bruke denne kraften slik de ønsker. At en maskin kan pumpe ut 120 bilder i sekundet, eller rendre signaler i 8K, betyr ikke at det blir standarden. Det får vi ikke se før de første spillene er ute på markedet.

Det ble ikke nevnt, men vi tipper at den nye konsollen blir bakoverkompatibel med spill på samme måte som Xbox One er nå. I så fall kan nostalgiske spillere nyte spill fra fire generasjoner på én konsoll.

Vi fikk også vite at Halo Infinite er det første spillet som er annonsert for konsollen, og at det slippes samtidig med den.

Nå begynner SSD-generasjonen

Konkurrent Sony gikk for øvrig ut med noen detaljer om «PlayStation 5», eller hva nå enn deres neste konsoll blir hetende, for et par måneder siden. Vi vet at de også lemper en SSD-disk inn i konsollen, så om ikke annet kan vi forvente at lastetider blir betydelig forbedret når neste konsollgenerasjon starter i 2020.

«PlayStation 5» skal også ha en AMD-prosessor – en tredje generasjons Ryzen, i tillegg til et Radeon-utviklet grafikkort med støtte for både 8K-oppløsning og ray tracing. Så langt virker det altså som om de to konkurrentene går i tospann inn mot fremtiden. Sony har dog ikke indikert noen slippdato ennå, og siden de ikke deltar på E3 i år tipper vi at de smeller til med mer info under en egen konferanse på høstparten en gang.

Sjekk ut flere E3-nyheter på vår samleside for årets messe »

Siste fra forsiden