Xbox Scarlett

Xbox har ingen VR-planer for Project Scarlett

– Ingen spør etter virtuell virkelighet.

Microsoft

Mens Sony og (til dels) Nintendo kastet seg på VR-kjøret med henholdvis PlayStation 4 og Switch, valgte Microsoft å stå over med Xbox One. Nå står en ny konsollgenerasjon for døren, men heller ikke denne gangen har Microsoft planer om å satse på virtuell virkelighet.

Les også: Sony har ikke noe hastverk med å oppgradere sitt VR-tilbud »

Vi får nok ikke oppleve Halo i virtuell virkelighet med det første.
Microsoft

I et intervju med nettstedet Stevivor forteller Xbox-sjef Phil Spencer at etterspørselen rett og slett ikke er stor nok. Dessuten mener han at VR ikke passer med Xbox' filosofi om at spilling skal være en opplevelse man deler med andre.

– Jeg har noen problemer med VR. Det er isolerende og jeg tenker på spill som en felles opplevelse. Vi lytter til det kundene våre spør etter og ingen spør etter VR. Flesteparten av våre kunder vet at dersom de vil ha VR-opplevelser, så kan de gå andre steder for å få dem, forklarer Spencer.

Holder døren på gløtt

Mens Xbox-eiere altså slipper å tenke på virtuell virkelighet i hvert fall på et par år, vil ikke Spencer stenge døren helt. Xbox-sjefen har fortsatt troen på en fremtid der virtuell virkelighet kan høre hjemme – vi bare er ikke der helt enda.

– Jeg tror kanskje vi kommer oss dit til slutt. Men det er ikke der vi fokuserer nå, avsluttet Spencer om Xbox' tilnærming til VR.

Valve er fortsatt med på virtuell virkelighet.
Det neste Half-Life-spillet kommer utelukkende til VR »

Siste fra forsiden