E3 2020

E3 er avlyst, men mange skal ha presentasjoner likevel – her er timeplanen

Vi får se mange nye spill i sommer.

Det bir ikke noe av dette i år.
ESA

Som alt annet ble spillverdens samlingspunkt, E3, avlyst i år på grunn av den pågående corona-pandemien. Det betyr likevel ikke at spillbransjen forkaster den gigantiske promoteringsperioden i år.

I stedet for den vante E3-uka nå i juni har forskjellige aktører laget sine egne presentasjoner, spredt utover sommermånedene. Siden det kan være litt mye å henge med på, har vi samlet en oversikt over samtlige presentasjoner her. Listen blir oppdatert etter hvert som datoer endrer seg og nye presentasjoner dukker opp.

Vi kommer også til å følge opp disse presentasjonene meg egne artikler på Gamer.no, så det er bare å følge med. Klikk på navnene i tabellen for mer informasjon.

Hva:Når:
PlayStation 5 Future of Gaming11. juni - 22:00
Guerrilla Collective13. - 15. juni - 19:00
Paradox Insider13. juni - 19:00
PC Gaming Show13. juni - 20:00
Future Games Show13. juni - 23:00
Upload VR Showcase16. juni - 18:00
EA Play 202019. juni - 01:00
New Game+ Expo 202023. juni - 17:00
Marvel's Avengers-presentasjon24. juni - 17:00
Cyberpunk 2077-presentasjon25. juni - 18:00
World of Warcraft: Shadowlands-presentasjon8. juli - 18:00
Devolver Direct 202011. juli - 21:00
Ubisoft E3 202012. juli - 21:00
Microsofts Xbox Series X-presentasjon23. juli - 18:00
Tennocon 2020 (Warframe-presentasjon)1. august - (ukjent tid)

Hvor er Nintendo?

Breath of the Wild 2.
Nintendo

Nintendo har vært ordknappe om sine presentasjonsplaner den siste perioden, men ifølge Venturebeat har selskapet valgt å utsette den planlagte Nintendo Direct-presentasjonen som de vanligvis har i juni. Grunnen er utfordringer knyttet til corona-pandemien. Det er usikkert når de eventuelt kan dukke opp igjen, men det kan skje når som helst utover sommeren.

Vi er langt fra sikre på hva Nintendo tropper opp med, men vi kan spå litt. Ryktene skal ha det til at spillgiganten jobber med å pusse opp en god del Mario-spill, blant annet Super Mario 64. Vi er også spent på om vi får se mer av The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 snart, og kanskje Metroid Prime 4 og Bayonetta 3 får litt tid i rampelyset.

PlayStation 5 - Future of Gaming - 11. juni - 22:00

Etter måneder med ordknapphet og små drypp, gjør Sony seg klare til en stor PlayStation 5-utblåsning. Så vidt vi vet vil fokuset først og fremst være på spill i denne presentasjonen, men det er ikke umulig at vi får høre noe mer detaljer om konsollen også. Presentasjonen skal vare i litt over en time, og Sony anbefaler folk å ta på seg et godt headsett, noe som gjør at vi forventer litt av de spennende lydteknikkene de har lokket med at PlayStation 5 skal ha.

Guerilla Collective - 13. - 15. juni - 19:00

Guerilla Collective er en ny digital spillfestival som går over tre dager. En drøss utviklere og utgivere skal dukke opp, slik som Larian Studios, Sega, Funcom, Raw Fury og Rebellion. Er det her vi får se mer av Baldurs Gate 3?

Paradox Insider - 13. juni - 19:00

Paradox Insider er en presentasjon som skal vises som en del av Guerilla Collective. Den velkjente utvikleren og utgiveren tropper nok opp med det nyeste innen 4X-spill, Crusader Kings 3, samt Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 og Empire of Sin.

PC Gaming Show - 13. juni - 20:00

Baldur's Gate 3.
Larian Studio

Som de har gjort de siste årene arrangerer PC Gaming sitt eget PC-fokuserte show. Her forventer vi blant annet å se det nye fra DayZ-skaper Dean Hall.

Over 50 spill skal dukke opp på showet, med innslag fra utviklere som Atlus, 2K Games, Dontnod, Funcom, Sega og Tripwire.

Future Games Show - 13. juni - 23:00

En annen nykommer på programmet byr på ytterligere trailere og annonseringer, og litt mer inngående demonstrasjoner av spill. Vi aner ikke hva som kommer til å dukke opp her, så det kan være både fugl og fisk. Snedig nok skal Nolan North og Emily Rose, skuespillerne bak Uncharteds Nathan Drake og Elena Fisher, være verter.

Upload VR Showcase - 16. juni - 18:00

Som navnet tilsier er dette et VR-fokusert show. Vi vet ikke hva som skal dukke opp her heller, men fjorårets presentasjon varte i litt over en time og viste både store og små VR-spill, så vi forventer noe i samme dur. Over 20 spill og «opplevelser» er i hvert fall på planen.

EA Play 2020 - 19. juni - 01:00

EA har for lengst flyttet ut av E3-sirkuset, og kjører som vanlig på med sin egen greie utenfor selve arrangementet. I år er det dog ikke et eget messegulv på grunn va corona-pandemien, men en presentasjon skal skje likevel. Kjenner vi EA rett blir en del av programmet viet de ulike sportstitlene, så det er sikkert her vi får ferskeste FIFA-nytt. Ellers tipper vi at Apex Legends får litt oppmerksomhet. Utover det krysser vi fingrene for nye spennende spill, gjerne noen oppussinger (Mass Effect-trilogien, for eksempel) og noe annet snadder.

New Game+ Expo 2020 - 23. juni - 17:00

Med en lineup som består av SEGA, SNK, Atlus, GungHo, Inti Creates, NIS America og Atlus tipper vi at nye New Game+ Expo blir stedet for de som er mest interessert i hva spillstudio fra Japan har å by på. Presentasjonen varer i 7 timer, så her tipper vi det blir en del dypdykk inn i de enkelte spillene.

Ubisoft E3 2020 - 12. juli - 21:00

Watch Dogs Legion.
Ubisoft

Vanligvis ville vi fått Ubisofts nyeste presentasjon – komplett med dansende pandabjørner – i fleisen nå i juni, men i år har de plassert seg en måned senere i programmet. Av alle på listen er nok Ubisoft en av de mest forutsigbare, etter at de utsatte en hel rekke med spill på tampen av 2019. Vi tipper at ny info Watch Dogs Legion og Rainbow Six Quarantine er et på planen. Rosinen i pølsa blir nok likevel Assassin's Creed Valhalla, som vi tipper får en ti-tjue minutter i rampelyset. Utover det håper vi at Breath of the Wild-lignende Gods and Monsters får mer oppmerksomhet, og at Beyond Good and Evil 2 snart nærmer seg oppløpssida.

Microsofts Xbox Series X-presentasjon - 23. juli - 18:00

Halo Infinite.
Microsoft

Microsoft har gått ut og sagt at de vil ha månedlige presentasjoner frem mot lanseringen av Xbox Series X. Den kommende juli-presentasjonen blir etter alt å dømme en spenstig en, med fokus på spill utviklet internt hos Microsofts utviklerportefølje. Vi regner med at Halo Infinite og Senua's Saga: Hellblade 2 viser seg, men er vel så spent på å høre mer om Psychonauts 2 og hva nå enn Obsidian Entertainment pusler med.

Siste fra forsiden