E3 eser ut igjen

Mer bråk og spetakkel?

Etter noen stille år planlegges et mer spektakulært E3 neste år.

Etter flere år med show og spetakkel ble spillmessen E3 redusert til en mer håndterlig størrelse for et par år siden. Nå planlegger arrangør ESA å trappe opp arrangementet igjen, men forhåpentligvis med mer selvkontroll en tidligere.

– Dataspill er den raskest voksende og mest spennende delen av underholdningsindustrien, og dette oppgraderte arrangementet skal reflektere veksten, innovasjonen og spenningen i vår industri, erklærer ESA-sjef Mike Gallagher i pressemeldingen.

Publikum og presse tester Shadowrun på E3 2006.

Ikke for publikum

Ifølge Joystiq ønsker Gallagher besøkstall på rundt 40 000, og vil ikke sette noen øvre grense for hvor mange som slipper inn. E3 blir likevel ikke åpent for publikum, og de inviterte vil som før være utviklere, utgivere, media og salgsfolk. Gitt de høye besøkstallene Gallagher håper på, vil nok ikke kravene for inngangsbillett være veldig strenge.

Gallagher mener de har lært av tidligere messer og kommer til å unngå de samme fellene som fordums spetakler. Utgivere og utviklere får likevel lov til å sette opp sine egne paviljonger med den pynten de måtte ønske, inkludert modeller. Gallagher hevder det er opp til hver enkelt utgiver hvor langt de vil gå, men det er likevel visse regler som skal regulere hva som er sømmelig for messen.

2009 blir også det første året hvor mindre utgivere og utviklere får lov til å ha like store områder som maskinvareprodusentene.

Det nye arrangementet får støtte fra blant annet Ubisoft og Electronic Arts, og topper fra begge selskapene erklærer sin begeistring for forandringene:

– E3-messen blir neste års viktigste arrangementet for spill i Nord-Amerika. Det nye og større formatet er bedre for både industrien og spillere, hevder EA-sjef John Riccitiello.

Sjefen for Ubisofts nordamerikanske avdeling, Laurent Detoc, lover spetakkel:

– I 2009 vil spillindustrien være dobbelt så stor som den var da forrige skikkelige E3-messe ble holdt i 2006, så her blir det et fyrverkeri av et show!

Neste års E3 skal etter planen avholdes fra 2. til 4. juni.

Siste fra forsiden