EA kunngjør Def Jam: Icon

Def Jam: Icon, som kommer til PS3 og Xbox 360 skal i følge EA redefinere kombinasjonen av hip-hop, musikk og slåssing.

EA har nå kunngjort det neste spillet i den populære Def Jam-serien. Her har EA Chicago (folkene bak de kritikerroste Fight Night-spillene) slått seg sammen med Def Jam Interactive, og resultatet blir et Def Jam-spill som benytter seg av Fight Night-folkenes fornøyelige slåssesystem samtidig som det leverer den samme kombinasjonen av hip-hop, musikk og slåssing som tidligere Def Jam-spill.

- Musikk er hjørnesteinen i hip-hop-kulturen, så vi ville inkorporere musikken og rytmen i selve spillmekanikken. I Def Jam: Icon, endrer vi måten slåssespill spilles på. Vi redefinerer rollen omgivelsene har i denne typen spill, sier Kudo Tsunoda fra EA Chicago.

Han forklarer videre:

- Vi går fra de typiske, livløse arenaene hip-hop-kjendisene har slåss i før, til omgivelser som spiller en sentral rolle i kampene. Figurene reagerer på musikken og samhandler med omgivelsene som en tredje deltaker.

Ellers forteller pressemeldingen fra EA at spillet leverer stjernespekket action og nådeløse beats, og at spilleren får rollen som en hip-hop-mogul, som suser opp fra fattigdom til stjernehimmelen. Spillet kommer med kjente hip-hop-artister som Ludacris, T.I. og Big Boi, og om du ikke er spesielt begeistret for hip-hop kan du i det minste glede deg til å banke de populære artistene både gule og blå.

Musikken skal påvirke hvordan du kjemper på de forskjellige arenaene, og samhandlinger med omgivelsene blir essensielt for å holde seg i live. Dessuten forteller EA at kontrollsystemet gir bedre respons til spillerne, og at de kan spille med stilen til stjernene selv. Def Jam: Icon skal etter planen lanseres i mars.

Siste fra forsiden