EA - Riot Games

EA og Riot setter all e-sport på vent

Korona-frykt setter stopper for FIFA, Apex Legends, League of Legends og mer.

EA

EA og Riot Games har besluttet å stanse alle pågående og planlagte e-sportarrangementer i nær fremtid. I hver sin uttalelse pekte utviklerne på usikre tider knyttet til spredningen av koronavirus.

Apex Legends er blant turneringsspillene som må vike for koronavirus.
EA

For EA betyr det at turneringer innen Apex Legends, Madden NFL 20 og FIFA 20 umiddelbart settes på vent. Det inkluderer den norske FIFA-ligaen Eserien, som torsdag fikk beskjed om å utsette alle kamper inntil videre.

Les også: Fire nordmenn skal kjempe i enorm Apex Legends-turnering »

– Vår prioritet er er å beskytte våre utøvere, våre ansatte, våre samarbeidspartneres ansatte og våre spillersamfunn. Vi fortsetter å holde et øye med situasjonen rundt koronaviruset og mottar jevnlig føring fra helsepersonell rundt omkring i verden, og vil bruke denne tiden til å bestemme hvilke steg vi tar videre, lød EAs uttalelse.

Selskapet påpeker ellers at turneringer som spilles og produseres utelukkende på nett kan fortsette.

Usikkert for norske League of Legends-håp

League of Legends-utvikler Riot måtte kaste inn håndkledet med to runder igjen av vårsesongen i prestisjetunge League of Legends European Championship (LEC). Via Twitter fortalte arrangøren at det var mistanke om at en ansatt var blitt smittet av koronaviruset, og inntil resultatene kom tilbake ønsket Riot å ta alle forhåndsregler.

Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm.
LoL Esports/Riot Games

Som i både Eserien og Apex Legends Global Series har vi nordmenn med i LEC. Tore «Tore» Hoel Eilertsen fra Excel Esports og Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm fra Origen må nå vente på å finne ut når de får sjansen til å spille igjen.

Tiltakene fra EA og Riot er bare de nyeste på en lang liste med endringer for spillrelaterte arrangementer. I slutten av februar besluttet CS:GO-turneringen IEM Katowice å stenge publikum ute mens kampene pågikk. Overwatch har tatt lignende grep for sine turneringer, mens PUBGs store PGS Berlin-turnering er utsatt på ubestemt tid.

Les også: E3 er avlyst »
Les også: The Gathering er avlyst »

Siste fra forsiden