EA om Xbox 2 og PS3

Flere av sjefene hos EA har uttalt seg om neste-generasjons konsoller. De tror blant annet at spillene blir dyrere, at PS3 blir bedre enn Xbox 2 og at utviklere vil konsentrere seg mindre om teknologi enn før.

Electronic Arts-sjefen Larry Probst har fortalt markedsanalytikere og investorer at det ikke ville overraske ham om spill til neste-generasjons konsoller blir dyrere enn dagens spill, sikkert på grunn av økte produksjonskostnader. Han tror heller ikke på noen særlig nedgang i prisene på spill for dagens systemer med det første.

Han turte ikke å gjette når de neste konsollene kommer på markedet, men i et intervju med BBC fortalte hovedansvarlige for EA sine spillstudioer, Rory Armes, at de har fått utviklingsutstyr fra Microsoft, men ikke fra Sony (eller Nintendo, for den saks skyld). Dette er en av flere indikasjoner på at Xbox 2 kommer til å lanseres tidligere enn PS3, og Larry Probst tror at konkurransen mellom Sony og Microsoft vil bli mye tettere enn den har vært til nå.

I BBC-intervjuet, som kun omhandlet neste-generasjons konsollsystemer, fortalte Rory Armes at de for øyeblikket ikke vet helt hva slags ytelse Sony sin konsoll kommer til å ha, men at ryktene sier den vil være kraftigere enn Xbox 2. I tillegg tror Rory Armes at Sony vil være mer kostnadseffektive enn Microsoft, slik at en PS3 vil gi mer ytelse for pengene.

Gerhard Florin, som er sjef for EA sin europeiske divisjon, tror at det vil være vanskelig å se forskjell på PS3-spill og filmer, og Rory Armes tror at dette vil gjøre at utviklere kommer til å fokusere mindre på å teknologi og mer på å fortelle gode historier. Vi krysser fingrene og håper han har rett, for er det en ting spillutviklere fokuserer alt for lite på i dag, så er det gode historier.

Gerhard Florin har også en teori om at distribusjonsmetodene kommer til å forandre seg når neste-generasjons konsoller kommer på markedet. Han ser for seg at folk kan kjøpe en "oppstartspakke" for en rimelig lav pris, og at de kan kjøpe ekstra innhold til disse spillene etter hvert som de ønsker det, ved å laste det ned fra Internett.

Siste fra forsiden