Eidos i trøbbel

Sliter med økonomien

Eidos har kansellert fjorten kommende spill, og vil si opp en fjerdedel av sine ansatte.

GameIndustry.biz forteller at den britiske utgiveren SCi, som gir ut spillene sine under navnet Eidos, er i ferd med å ta drastiske steg for å komme seg ut av de økonomiske problemene de har havnet i.

Lara-utgiver sliter med økonomien.

Selskapet har kansellert fjorten kommende spill, som de ikke tror vil lønne seg å fullføre. I tillegg vil de redusere antallet ansatte med tjuefem prosent. I fremtiden ønsker selskapet å maksimalt ha 800 ansatte.

I følge bransjebladet Develop Magazine, går det rykter om at det interne studioet Pivotal Games vil legges ned eller selges som følge av nedskjæringene. Pivotal stod nylig for Conflict: Denied Ops.

I tillegg til Pivotal Games, eier SCi utviklerstudioer som Crystal Dynamics, io Interactive, Beautiful Game Studios, Eidos Montreal og Eidos Studios Hungary.

Develop forteller også at andre interne studioer står i fare for å bli lagt ned eller solgt.

Leiemorderen er fortsatt trygg.

Dette gjelder hovedsakelig studioer som ikke jobber med selskapets kjerneserier, så io Interactive (Hitman), BGS (Championship Manager) og Crystal Dynamics (Tomb Raider) bør være rimelig trygge.

Det samme gjelder Eidos Montreal, som får betydelig skatteletter (slik som andre spillutviklere i samme delstat). Eidos vil også flytte deler av virksomheten sin fra London til Montreal.

Målet for nedskjæringene er å kutte de årlige driftskostnadene med 14 millioner britiske pund (ca. 145 millioner kroner).

Siste fra forsiden