Sluttspillet i Telialigaen - League of Legends

Ekspertene spår League of Legends-finalen

Lørdag møtes Fact og Nordavind på Meet Ullevaal for å slåss om seriemesterskapet.

Kristian «Sangopan» Heggland (til venstre) og Julian «DogSledder» Nash, kommentatorer for League of Legends-kampene i Telialigaen.
Sindre Stien/Good Game

Finalen nærmer seg seg med stormskritt, og det er på tide å se hva menneskene som følger League of Legends-miljøet nærmest forventer av finalen. Kommentatorene Kristian «Sangopan» Heggland og Julian «DogSledder» Nash har gitt oss sine spådommer sammen med Håkon «Koolberg» Solberg, som er kaptein for Celestial Gaming som røk ut i semifinalen mot Fact.

Oppgjøret mellom Fact og Nordavind starter klokken 17:30 førstkommende lørdag. Onsdag ble det også kjent at TV 2 har skaffet seg rettighetene til å sende sluttspillet i Telialigaen, dermed blir alle sendingene å finne på TV 2 Sumo.

Se finalen mellom Fact Revolution og Nordavind på TV 2 Sumo lørdag klokken 17:30 »

– Jeg håper at Fact spiller som de gjorde i semifinalen

Kristian «Sangopan» Heggland, kommentator for League of Legends-kampene i Telialigaen.
Sindre Stien

Heggland har lenge kommentert Telialigaen og er en av de mer entusiastiske følgerne av den norske League of Legends-scenen. Han håper på at Fact fortsetter spillestilen som de hadde mot Celestial i semifinalen.

– Jeg håper at Fact spiller som de gjorde i siste gamet mot Celstia og spiller inn mot deres styrker i mid-game.

Med Nordavind derimot, er Heggland ikke like sikker på hva vi får se.

– Det er vanskelig å vite hva vi får fra Nordavind, men ut i fra hvordan de har spilt så regner jeg med at de spiller mer for midtpartiet i kampene, isteden for å la de holde på for lenge. Nordavind kommer nok til å velge én eller to helter som kan få dem gjennom den tidlige og mellomste fasen for så å sette inn nådestøtet. «Erixen» har ikke vært like aggressiv i spillestilen i siste del av sesongen, men jeg håper at han kan vise frem litt av sitt «lane kingdom» som vi så i vår sesongen på heltene Irelia og Akali.

Til syvende og sist, mener Heggland at Nordavind går seirende ut.

– Jeg tror Nordavind tar det til slutt om ikke de gjør feil i valg-fasen. En av styrkene til Nordavind er at de har klart å finne ut av hva nøkkelheltene til motstanderen er. Dette var noe de feilet på i finalen nå i vår, men jeg tror ikke de gjør samme feilen en gang til. 3-1 til Nordavind er min spådom, men som alltid så håper jeg på «silver scrapes» og 5 tette kamper.

LES OGSÅ: – Skal bli vanskelig for Fact å forutse utfallet både i valgfasen og i spillet

– Det blir opptil Fact å være kreative nok til å putte Nordavind ut av komfortsonen

Håkon «KOOLBERG» Solberg, vårsesongens seierherre.
Sindre Stien/Good Game
Les også
Oilers kaprer Supporterprisen

Solberg er et kjent fjes i det norske League of Legends-miljøet, og har spilt for Celestial under alle de uheldige femteplasseringene, helt frem til de klarte å vinne forrige sesong. Han mener mangel på sceneerfaring kan være negativt for Fact.

– Jeg forventer at Fact legger seg litt på bakbeina i første game. De har lite sceneerfaring og trenger et game på å få spilt seg skikkelig inn. Deretter tror jeg de kommer til å spille mye rundt mid- og bot-lane om de vil vinne.

Videre så forteller Solberg om styrkene Nordavind har gjennom top-lane-ressursen sin «Kektz».

– Nordavind kommer til å velge gode «matchups» til top-laneren sin, spille rundt top-lane og vinne kampen gjennom top-lane. Forøvrig tror jeg de fint kan spille like bra som Fact med sin mid- og jungle-duo om de vil.

Solberg slo selv Nordavind finalen nå i vår, men mener uansett at Nordavind klarer å vinne pokalen nå på lørdag.

– Jeg tror Nordavind vinner en best av fem, rett og slett fordi de er på samme nivået i alle «lanes», og de har sceneerfaring. Det blir opptil Fact å være kreative nok til å putte Nordavind ut av komfortsonen.

– Første laget til to seire er de som vinner hele greia

Julian «DogSledder» Nash, kommentator for League of Legends kampene i Telialigaen.
Telenor

Nash har sammen med Heggland kommentert flere finalekamper i Telialigaen, og skal nå til Oslo for å gjøre det igjen. Han sier seg enig med Solberg, og mener at mye av kampene kan avgjøres i hodet.

– Jeg håper Fact har identifisert styrkene sine de har hatt iløpet av sesongen og at de bruker det til å bygge gode komposisjoner for valgfasen inn i finalen. Det er også viktig at de kommer inn med selvtillit, og har troa på at de kommer til å vinne, og å klare å holde den mentaliteten når de sitter på scenen. Tror det kan være det mest avgjørende om Fact takler finalepresset eller ikke.

Heggland forteller også at Nordavind er et lag med mye individuell styrke, men må være svært sammensveiste for å klare å dunke ut Fact.

– Jeg tror Nordavind er avhengig av å holde hodet kaldt, spille til styrkene sine, og å være observante på macro-spillet sitt. Det er mye individuell styrke i dette Nordavind-laget, men de må spille som et lag og gjøre gode lag-avgjørelser om de skal kunne ta ut Fact.

Til tross for at Fact har imponert gjennom sesongen, mener også Nash at Nordavind stikker av med pokalen og vinner sin tredje finale på fire sesonger.

– Jeg tror finalen blir å være forholdsvis jevn. Har en teori om at første laget til to seire er de som vinner hele greia. Begge lag kan havne i denne posisjonen, men med tanke på hvor erfarne Nordavind er med å være i finale, og med tanke på styrken i laget deres, så tror jeg det er en litt større sjanse for at de tar pokalen.

Spådom av:«Sangopan»«DogSledder»Åsmund«Koolberg»
1. PlassNordavindNordavindFactNordavind
2. PlassFactFactNordavindFact

Siste fra forsiden