Telialigaen - Rocket League

Ekspertene uenige om hvem som vinner helgens Rocket League-sluttspill

Begge forventer imidlertid en jevnere Telialiga-innspurt enn noen gang.

Sindre Stien/Good Game

Vårens Rocket League-sluttspill i Telialigaen blir en svært annerledes affære, sammenlignet med tidligere sesonger. Takket være de mange restriksjonene som er på plass for å hindre spredning av koronaviruset inntar spillerne banen hjemmefra, og det kan få utslag når Nordavind jakter på sitt sjette strake trofé.

– Dette blir tidenes jevneste sluttspill, spesielt siden det spilles på nett og Nordavind ikke får fordel av å spille på scene. Om Nordavind ikke har dagen kan hva som helst skje, spår kommentator Anders «Exuses» Skjulestad.

Uten presset som følger med å spille foran publikum, tror våre eksperter at de øvrige sluttspillagene har ekstra gode sjanser til seier denne helgen. På spørsmålet om hvem som stikker av med seieren til slutt hersker det faktisk uenighet, noe vi ikke har sett på flere sesonger.

Sluttspillet i Rocket League ser du gratis på TV 2 Sumo »

Anders «Exuses» Skjulestad. Her fra høstens Rocket League-sluttspill.
Sindre Stien/Good Game

Mot ny finale for Nordavind

Mens våre eksperter ikke klarer å bli enige om hvem som vinner finalen, er det i hvert fall enighet om hvem som går av med seier i den første semifinalen. Både «Exuses» og «Taffel» forventer at det blir Nordavind som sikrer avansement, men det blir ikke nødvendigvis noen overkjøring.

– Jeg føler at Gemini har spilt seg i form i løpet av sesongen, men de møter Norges beste lag fra de siste seks sesongene. Nordavind har alltid alltid et gir ekstra, og jeg tror de vinner 4-3, mener «Taffel».

«Exuses» tror ikke Gemini klarer å skape fullt så mye trøbbel for den regjerende seriemesteren. Han spår et identisk resultat som da lagene møttes i seriespillet, da det endte 4-2 i favør Nordavind.

– Nordavind vinner den første semifinalen, men det blir nok jevnere enn om de hadde møttes på scene. Det blir 4-2 til Nordavind, som dermed går videre til finale.

Entusiasme mot erfaring

I søndagens andre semifinale er det den yngre garde som skal utfordre veteranene. Granit stiller med høyt energinivå og stor entusiasme, mens The Razzle Dazzlers stoler på lang sluttspillerfaring.

«Maadzz» og Razzle Dazzlers har nådd tre av de fire siste Rocket League-finalene.
Sindre Stien/Good Game

For «Taffel» er det førstnevnte som vil telle mest i dette sluttspillet, ettersom erfaringen med å spille på scene ikke lenger er like viktig. Det faktum at Razzle-gutta spiller lite sammen utenom Telialigaen bidrar også til at han tror Granit står igjen som vinner.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

– Razzle Dazzlers har vel ikke spilt sammen siden siste serierunde. I tillegg er sluttspillet online, noe jeg vil si er en spesielt stor fordel for Granit, som møter LAN-rutinerte Razzle. På grunn av mer spilletid og at kampene spilles på nett, gjør at jeg tror Granit vinner 4-2.

Razzle Dazzlers er riktignok vant med motgang, og har gjentatte ganger vist seg fra sin beste side når noen tviler på dem. Kanskje er det derfor «Exuses» forventer Razzle-serier, men også han mener seerne kan vente seg et fyrverkeri av en kamp.

– Den andre semifinalen kan gå begge veier, men Razzle-spillerne blir for gode. Jeg tror Razzle Dazzlers slår Granit 4-3.

Skal vi få en ny mester?

Ifølge ekspertene står vi dermed igjen med to potensielle scenarier, der Nordavind enten møter Razzle Dazzlers eller Granit i finalen. Oslo-klubben er vant med å få det som de vil i Telialiga-finaler, men mangel på scene og iver etter å kåre en ny mester kan sørge for at Nordavind får sin tøffeste utfordring hittil.

Skulle finalemotstanderen bli Razzle Dazzlers blir dette tredje gangen de to rivalene møtes i sesongens siste og avgjørende kamp. Basert på tidligere resultater (4-1, 4-0 og 4-1 til Nordavind) må nok favorittstempelet gå til Nordavind, noe «Exuses» sier seg enig i. Likevel er han sikker på at det blir langt jevnere denne gangen.

Ifølge «Taffel» blir det «Trex» (avbildet) og Granit som tar seg til finale.
BESL Pro

– Igjen blir det Nordavind som stikker av med seieren, for sjette sesong på rad. Razzle kommer riktignok til å gi dem god kamp, og det ender til slutt 4-3 til Nordavind.

I «Taffel»s verden er det Granit som får jobben med å avsette Nordavind – en jobb som nærmest fremstår som umulig, men «Taffel» tror dette er året for mirakler. Han er imidlertid forsiktig med å påpeke at han ikke råder noen til å sette huset på at vi får en ny Rocket League-mester.

– Granit er motiverte, og så vidt jeg har skjønt var de mer redde for å møte Razzle Dazzlers enn Nordavind. Igjen går det nok til kamp syv og det er vanskelig å se bort ifra Nordavind. Men det tippes Nordavind hver eneste sesong, så derfor kommer jeg til å si at Granit trekker det lengste strået. De har troen på seg selv, og det er gøy å heie på en underdog, sier «Taffel» og legger lurt til:

– Jeg hadde ikke satt penger på Granit-seier da.

Hvem som går av med seieren kan du se gratis på TV 2 Sumo søndag 10. mai. Sluttspillet begynner med semifinaler fra klokken 10:00, før det blir finale klokken 13:00.

Siste fra forsiden